Şahinbey Belediyesi, düzenlediği meslek edindirme kursları ile öğrencilerini altın bilezik sahibi yapıyor.

Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi, toplumun gelişmesi adına faaliyetlerini sürdürüyor. Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi, 7’den 70’e toplumun her kesimine hitap ediyor. Kursiyerler, Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi’nde aldıkları; Kuran-ı Kerim, bilgisayar, kuaförlük, el sanatları, anasınıfı, gitar, bağlama eğitimleri ile kişisel gelişimlerine ve aile bütçelerine katkı sağlıyor.

GELİRLER ÜRETİCİYE

Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi’nde 350 kursiyere eğitim veriliyor. Kursiyerler için belirlenen belli bir yaş sınırı yok. Kursiyerlerin çocukları da Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi içinde bulunan anasınıfında çeşitli etkinlikler ve oyunlarla keyifli dakikalar geçiriyor. Meslek edindirme kurslarında eğitim gören kursiyerler, el emeği göz nuru işlerini paraya çevirerek aile bütçesine de katkı sağlıyor. Kursiyerler tarafından üretilen ürünler, Tarihi Gümrük Hanı’nda satılıyor ve elde edilen gelir üretici kişiye veriliyor.

TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR

Kişisel gelişimi için Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi’nde bilgisayar eğitimi aldığını dile getiren Aziz Yılmaz, şunları söyledi:

“Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi’nde bilgisayar sınıfında hızlı klavye eğitimi almaktayız. Ben lisans mezunuyum. Çağımız teknoloji çağı ve teknolojideki son aşama bilgisayar aşamasıdır. Biz bilgisayara verileri ne kadar hızlı girersek bilgisayar verileri o kadar hızlı işleyecek bu da bizim işimizi o kadar kolaylaştıracaktır. Bu eğitimdeki en büyük amacımız da bilgisayara veri girişini hızlandırmak. Gerek ofis gerekse ev ortamında hızlı bir şekilde bilgisayardaki işimizi bitirip kendimize daha çok zaman ayırabiliriz. Burası çok nezih bir ortam. Özel bir işletmeden hiçbir farkı olmayan ders saatleri, ortamı, çalışma imkanı, her şeyiyle dört dörtlük bir ortam"

MESLEK SAHİBİ OLUYORUZ

Meslek sahibi olabilmek amacıyla Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi’nde eğitim aldığını belirten Ayşe Aydın ise şöyle konuştu:

“Buraya bir şeyler öğrenmek için geliyoruz. Özellikle meslek sahibi olmak isteyen ve imkanı olmayan bayanlar için çok güzel bir alan. Evde oturarak kimse bir şey öğrenmiyor ama buraya gelerek farklı şeyler öğreniyorsun. Mesleğini eline alabiliyorsun. Altın bilezik takıyorsun koluna. Ben de buraya meslek sahibi olmaya geldim. Bir şeyler öğrenmeye, kendime bir şeyler katmaya geldim. Buraya gelenler inşallah burada bilmedikleri şeyleri öğrenecek. Daha fazla yol kat edeceğiz. Daha yolun en başındayız. Her şey inşallah çok güzel olacak.” İHA