Başkanlığa seçilirse en fazla iki dönem yapıp bırakacağı sözü veren İnce, sektöre sahip çıkan bir başkan olmak istediğini belirtti.

SURİYELİLERİ KAYIT ALTINA ALACAĞIZ

Gazetemizi ziyaret ederek Ayakkabıcılar Odası'nın olağan genel kurulunda oda başkanlığına aday olduğunu açıklayan Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği başkanı da olan Mehmet Emin İnce, seçildiği takdirde oda başkanlığını meslek olarak değil, hizmet yeri olarak göreceğini, en fazla bir veya iki dönem yapıp bırakacağını dile getirdi. Sektörün sorunlarına çözüm odaklı çalışmalar yapacağını belirten İnce, "Sektörün en büyük sorunu her yerde olduğu gibi ara eleman noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Tasarım ve model konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Pazar ciddi şekilde daraldı. Üretim fazlalığı karsızlığı doğurmaktadır. Yine Suriyeliler konusu var. Bizim sektördede kayıt dışı çalıştıklarından dolayı ciddi şekilde sıkıntı yaratıyorlar. Bunları kayıt altına almak için çalışmalar yapacağız" dedi.

SEKTÖRE SAHİP ÇIKAN BİR BAŞKAN OLACAĞIM

Yapacakları programlar ve organizasyonlarla ayakkabı sektörüne ciddi şekilde katkıda bulunmayı düşündüklerini anlatan İnce şunları söyledi:"Ayakkabıda Gaziantep'in bilinirliğini artırarak Gaziantep'in ayakkabıda marka değerini ön plana çıkarmak istiyoruz. Ayakkabıcıların sahibi ticaret odası, sanayi odası ihracatçılar birliği kendi sektörümüze sahip çıkan bir başkan olmak istiyorum. Projelerimizle geleceğiz. Ayakkabıcıların ayakkabıyla ilgili gündem yaratarak her yerde kendimizi, adımızı, sektörümüzü anlatmaya çalışacağız. Sektör temsilcilerimizle sık sık biraraya gelerek çözüm odaklı projeler üreteceğiz. Kim gelirse gelsin problemini çözme noktasında güçlü lobimizi kullanarak ona yardımcı olmaya çalışacağız" diye konuştu.

GELECEĞE MARKA YETİŞTİRECEĞİZ

Sektöre uzun yıllar hizmet etmiş kişileri plaketle ödüllendireceklerini anlatan İnce, "Yine sektörün lisesiyle, üniversitesine destek çıkıp orada okuyan öğrencileri bu bölümü seçtikleri için ödüllendirip teşekkür edeceğiz, onları bize gönderen ailelerine de merak etmeyin çocuklarınızın işi hazır, doğru bölüme geldiler noktasında o çucukları sektörde başarılı abilerimizin yanına yerleştirip geleceğe birer marka olarak yetiştirmek için çalışacağız. " şeklinde konuştu. Meral KINACILAR