Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakan Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Franz Timmermans, Nizip’teki kamp ziyaretinin ardından kente geldi. Davutoğlu ve Merkel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda AB fonları ve UNICEF katkılarıyla yapılan Budak Mahallesi’ndeki Aile ve Çocuk Merkezi’nin açılış törenine katıldı. İki lider, burada toplanan kalabalık tarafından tezahüratlarla karşılandı.

Davutoğlu’na sevgi gösterisinde bulunan kalabalığın zaman zaman ‘Merkel buraya’ sloganı attığı da duyuldu. Başbakan Davutoğlu, kurdele kesiminden önce Türkçe ve İngilizce konuşma yaparak, destek verenlere teşekkür etti. Davutoğlu’nun ardından mikrofonu uzattığı Merkel ise konuşmak istemedi. Açılışı yapılan merkezi dolaşan iki başbakan, burada Suriyeli çocuklar tarafından yapılmış olan resimleri inceledi.

Çocukların verdiği resimleri alan Davutoğlu ve Merkel de onlara yanlarında getirdikleri aralarında boyama kalemlerinin bulunduğu çeşitli hediyeler verip, hatıra çektirdi.
İki lider ve kendilerine eşlik eden AB yetkilileri ile bakanlar, merkezde küçük çocukların verdiği konseri de dinledi.