Erdemoğlu Holding’in 15 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, bölge belediye başkanları, milletvekilleri, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Talha Gönüllü ve çok sayıda davetli katıldı.

HERKES DESTEK OLMALI

Bugüne kadar eğitime yaklaşık 45 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “"Besni sevdalısı babamız Mehmet Erdemoğlu’nun bize ilke olarak benimsettiği değerler ışığında ilçemize ve ülkemize yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bugün babamızın en büyük hayalinin gerçekleşmesi yolunda ilk adımı atıyoruz. İnanıyoruz ki, Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu kampüste 5 bin öğrencimiz öğretim görecek. Bizim açtığımız bu yolda devletimizi ve sanayicilerimizi destek olmaya davet ediyoruz"” dedi.

GAZİANTEP'E KIZ MESLEK LİSESİ

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, "“Erdemoğlu Holding olarak, Türkiye’den kazandığımızı Türkiye’nin geleceğine kazandırmak ilkesi ile hareket ediyoruz. Besni sevdalısı babamız Rahmetli Mehmet Erdemoğlu’nun bize aşıladığı en temel ilke eğitimdi. Biz de bu ilke doğrultusunda Türkiye’nin değişik yerlerinde eğitim yatırımları yaptık. Bugüne kadar eğitime 45 milyon lira kaynak aktardık. Son olarak geçtiğimiz aylarda 650 öğrenci kapasiteli Van Mehmet Erdemoğlu Teknik Meslek Lisesi’ni eğitim öğretime kazandırdık. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde 900 öğrenci kapasiteli Gaziantep Kız Meslek Lisesi’ni de açacak ve eğitim öğretime kazandıracağız"” dedi. İHA