(İHA) - Erdemoğlu ailesi tarafından yaptırılacak olan Merinos Servi Erdemoğlu Cami, taziye evi ve Kur’an kursu temel atma töreni 8 Mayıs Cuma günü saat 15.00’te yapılacak. İbrahimli bölgesi Gölgelik kavşağında yapılacak olan Merinos Servi Erdemoğlu Cami, taziye evi ve Kur’an kursu olarak planlanan cami külliyesinin 4500 kişilik olacağı ifade edildi.
Hayırsever Erdemoğlu ailesi tarafından Anneleri Servi Erdemoğlu adına yaptırılacak olan cami, taziye evi ve Kur’an kursu Gaziantep’in en büyük camisi olacak. Gaziantep ve Adıyaman Besni ilçesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde camiler, okullar, taziye evleri, sağlık ocakları, yurtlar yaptıran Erdemoğlu ailesi, annelerinin hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı. 1996 yılında da babaları Merinos Onursal Başkanı Mehmet Erdemoğlu adına cami yaptıran Erdemoğlu ailesi, anneleri Servi Erdemoğlu adına da cami yaptırıyor.
Bölgenin en büyük camilerinden birini yapmayı planladıklarını ifade eden Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yapılacak olan caminin taziye evi, kuran kursu, geniş avlusu ve otoparkı ile adeta bir külliye olacağını belirtti. Erdemoğlu, “Sekiz bin metrekarelik alana inşa edilecek olan cami, Osmanlı mimarisinden izler taşıyacak. Açık ve kapalı alanında 4500 kişinin namaz kılabileceği camide aynı zamanda kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere taziye evleri ve Kur’an kursu yeri olacak. İnsanımızın dini vecibelerini rahatça yerine getirebilmesini çok önemsiyoruz, bunun için fabrikalarımızda mescitlerimiz var, çalışanlarımızın Cuma namazlarını rahatça kılabilmeleri için camiye servis kaldırıyoruz. Şimdi de babamız gibi annemiz de sağlığında adına yapılan camiyi görsün istiyoruz. Böyle bir hayra vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Malın mülkün emanet olduğuna inanan ve bu yüzden her zaman kazancını paylaşan babamız rahmetli Mehmet Erdemoğlu’nun izinden gitmeye devam ediyoruz. Bugüne kadar halkımızın eğitimine katkıda bulunmak için okullar, yurtlar yaptırdık. Yakın zamanda Adıyaman Üniversitesi Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi’nin temelini attık. Sağlık ocakları ve cami yaptırdık. Gücümüz elverdiği sürece halkımızın hizmetine sunmak için hayır işleri yapmaya devam edeceğiz “ dedi.