SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Nizip Ticaret Odası’nda düzenlenen ve büyük ilgi gören konferansta başarı hikâyesini anlattı. Konukoğlu, "İş yaşamında çok çalışacaksınız ve merdivenleri yavaş yavaş çıkacaksınız" dedi.

Konferansın açılışında konuşan Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, “Sanko Holding Onursal Başkanı Sayın Abdulkadir Konukoğlu'na Gaziantep ve ülkemiz adına göstermiş olduğu azimli çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunarım. Anadolu'da sanayileşmenin önderliğini yapan SANKO Holding; yurtdışında ve Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış işletmelerinde binlerce kişiye istihdam yaratmaktadır” şeklinde konuştu.

Rüzgâr durmuşsa küreklere asılın

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, yarım asırlık iş hayatındaki birikimini aktardı. “Paylaşmak Mutluluktur” anlayışı ile hareket eden ve “Rüzgâr Durmuşsa Küreklere Asılın” sözü ile çalışma azmi ve mücadeleci yönünü ortaya koyan Konukoğlu, iş hayatında çalışmanın ve dürüstlüğün önemine vurgu yaptı. Konukoğlu, "Ben babamın fabrikasında 6 ay yerleri süpürdüm. İş yaşamında çok çalışacaksınız ve merdivenleri yavaş yavaş çıkacaksınız. Birden gelip her şeyin üstüne oturursanız, başarılı olamazsınız"dedi.

İŞADAMLARINA ÇAĞRI

Konukoğlu, işadamları ve sanayicileri eğitime önem vermeye ve çocuklarını en iyi koşullarda okutmaya çağırdı. Sakıp Sabancı, Vehbi Koç, kendisi ve toplumda bilinen birçok zengine bakılıp, “Okuyan ne oldu, bunlar okumadılar ama zengin oldular” denilmesini büyük bir yanılgı olarak yorumlayan Konukoğlu, "“Bizden önceki ve bizim kuşakta okumadan başarılı olunmuş, doğru ama o dönemde okuyan kaç kişiydi? Günümüzde bizim gibi okumayanların başarı şansı yok. Artık bir üniversiteyi bitirmek de yetmiyor. Yüksek lisansı, doktorası, ikinci üniversitesi, yabancı dili ve mümkünse ikinci yabancı dili şart oldu"” dedi.

EFT BENZETMESİ

“Canın ve malın sigortası” olarak tanımladığı hayır işlerini ve zekat verilmesini “Ahirete EFT işlemi” diye tanımlayan Konukoğlu, şöyle devam etti:"Hayır işleri ve zekat dağıtılması da bir anlamda ahirete EFT işlemidir" dedi.

SANAYİCİLİK BİR KÜLTÜRDÜR

Türkiye’de sanayi kültürünün henüz gelişmediğini, bunda sanayi geçmişimizin eskilere dayanmamasının büyük rolü bulunduğunu ifade eden Konukoğlu, kendilerinden sonraki kuşakların farklı iş yapış anlayışı ile daha başarılı sanayici olacaklarını söyledi.

HALİNİZE ŞÜKREDİN

Konukoğlu, “"Sizden daha az kazananları, sizin yaptığınız işi yapamayanları görünce halinize şükredin ve mutlu olun. Ancak, sizden daha yukarıya tırmananları da görüp hırslanın' dedi. Konferans sonunda Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları ve Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt tarafından Konukoğlu ‘na günün ansına hediye, Nizip Spor Kulübü Başkanı Mehmet Karaçalı tarafından 27 numaralı Nizip Spor Forması takdim edildi. Bülten