GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep’te annesi ile mendil ve su sattığı parkta kimseye aldırış etmeden ders çalışan İkra, herkesi şaşırtıyor. Okulların tatil olmasına rağmen hayallerini gerçekleştirmek çabalayan İkra, sınıftaymış gibi ders çalışıp, soru çözüyor.
Yüzüncü Yıl Parkı'nda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte mendil ve su satıp, ders çalışan İkra Ferhan, vatandaşlar tarafından hem hayretle hem de takdirle karşılanıyor. Evin en küçük çocuğu olan 10 yaşındaki İkra, hayallerini gerçekleştirmek için su ve mendil sattığı parkı sınıf gibi kullanarak, durmadan soru çözüyor. Bir yandan aile bütçesine katkı sunmak ve masraflarını çıkarmak için mendil ve su satan İkra, mütevazi tavırlarıyla da dikkatleri üzerine topluyor.

BİLMEDİĞİ SORULARI BÜYÜKLERİNE SORUYORParkta kendi halinde soru çözen İkra, bilmediği soruları parktan geçen üniversite öğrencilerine soruyor. İkra’nın bu halinden etkilenen üniversite öğrencileri ise küçük çocuğu takdir ediyor. Sabah parka gelen İkra, öğle saatlerinde ise annesine yardım ediyor. Parkta su satan annesini yalnız bırakmayan İkra’nın derslerine annesi de yardımcı oluyor.

FATMA ŞAHİN’E ÇAĞRIYaklaşık 4 yıldır parkta su satarak 6 çocuğunun okumasını sağlayan anne Hamide Ferhan, çocuklarıyla birlikte parkta su ve mendil sattığını ifade ederek, İkra’nın evde kimse olmadığı için yanına gelip ders çalıştığını söyledi. Anne , “Bazen de gelip bana yardımcı oluyor. Zor olsa da biz mecburuz. Ne yapalım, zorluğa bakmaz bu tür işler. Kocam seyyar satıcıdır, yetiştiremiyor. 3 tane daha çocuk okuyor. Biri üniversitede. Biri Nizip’te okuyor. Bu kızım da beşinci sınıftadır. Onun için, çocuklarımı okutmak için aileme yardımcı olmak istiyorum. Üniversite gençleri gelip yardım ediyorlar. Günümüzü böyle güzel geçiyor. Gençler beni artık anne gibi biliyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’den bir ricada bulunmak istiyorum. Bana burada bir kulübe verirse, çok iyi olur. Dizlerim ağrıdığı için gidip gelemiyorum" dedi.

"KURSLARA GİTMEK İSTİYORUM5. sınıf öğrencisi İkra Ferhan, “Burada hem ders çalışıyorum, hem de anneme yardım ediyorum. Birazcık zor oluyor. Ama eğer anneme bir kulübe verirlerse, burada daha rahat çalışır. Eve gidip gelmek zorunda kalmaz, ben de evde daha iyi ders çalışırım. Kurslara gitmek istiyorum. Özellikle matematik kursuna gitmek istiyorum" diye konuştu.