Kentin sorunlarını dile getirmesiyle bilinen vatandaşın ilgi odağı olan eski il genel meclis başkanı ve AK Parti 11. sıra milletvekili adayı Menderes Karaduman, suskunluğunu Twitter'da bozdu.

Gaziantep'in UNESCO tarafından Gastronomi dalında yaratıcı kentler arasına alınmasını farklı yönleriyle değerlendiren Karaduman, verdiği mesajlarda sadece yemek ile bu işlerin olmayacağını, Gaziantep'in tarihi ve kültürel konularda ön planda olması gerektiğini söyledi. Karaduman, bu arada eğitime de yer verdiği eleştirilerinde, kentteki doğum oranlarına göre her sene derslik sayılarında azalma olduğuna dikkat çekti ve Gaziantep'te yaşayanların büyük bölümün nohut dürümü ile kavurma dürümü yediklerine dikkat çekti.

İŞTE MENDERES KARADUMAN'IN TWİTTER'DAKİ YORUMLARI:

1- Hayırlı olsun UNESCO yemeklerimizi tescilledi,emeği geçenlere teşekkürler.

2- Yemek kültürümüz var çok şükür ama hiç bir Avrupalı ve Asyalı yuvalama veya dolma yemek için Gaziantep'e gelmez.

3- Tarih için gelir doğal güzellik için gelir gelmişken de bunlardan tadar. Şimdi asıl meseleye gelelim.

4- Rumkale çökerse, Antep kalesi keperse, Zeugma sulara batarsa, Yesemek tanıtılmazsa, Tilmen höyük kazılmazsa bu turistler neyi görmeye gelecek?

5- İşin doğrusu bu dikkatleri biraz da bizlere turist getirecek bu yerlere çekmek lazım sadece YEMEKLE bu iş olmaz.

6- Herkes ekibim var diyor ama ekipler biraz da zaman bulurlarsa bu işlere bakmalı.

7- Şimdi size bir örnek verelim,siz hiç cağ kebabı için Erzurum'a ,mantı için Kayseri'ye döner için Bursa'ya ,leblebi için Çorum'a gittiniz mi ?

8- Uludağa gider döner yersiniz, Palandökene gider cağ yersiniz,Erciyes'e gider mantı yersiniz.

9- Demem şu, bizim zamanımızda gerek eğitim, gerek turizm gerekse kentle ilgili olan her konu gündemin ilk sırasında idi, ama maalesef başta eğitim olmak üzere şalterler indi.

10- Yine bir TÜİK verisi ile konuya nokta koyalım. Gaziantep yıllık doğum oranı 39.000 ile 42.000 arası, bu da yıllık 1000 derslik eder.

11-Yani 40 okul demek eski açıklarla berber 6000 dersliğe ihtiyaç var demektir,

12- Bu konuları eleştirmek için yazmıyorum kentin sorunlarına dikkat çekiyorum,daha önce Suriye konusun da olduğu gibi,eğitim de olduğu gibi,turizm de olduğu gibi gibi gibi gibi ekiplerin dikkatine.....

13- Baklavamız da tescillendi çok şükür Gaziantep'e turist mi aktı acaba?

14- Dört senedir Suriye konusunda uyardık ne oldu bizim dediğimiz noktadan daha da kötüye gitti maalesef ister darılın ister küsün ama durum bu..

15- Aslında tanıtılması gerekenlerden birisi de Nohut dürümü ve Kavurma dürümü. İki milyonluk kentin bir milyon dokuz yüz doksan bini bunları yiyor.