CHP'li meclis üyesi Ahmet Baydilek, TTB'nin Afrin'e düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekatı' için 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' açıklamalarına yönelik olarak TTB yönetimine yapılan gözaltıları eleştirdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise devlet bekasına vurgu yaparak, "Memleket her şeyden önemli. Eğer Rıdvan Fadıloğlu haksız yere bir şeye maruz kalmışsa ve bunun sonucunda bu memleket kurtulacaksa Rıdvan Fadıloğlu feda olsun' dedi.

FADILOĞLU'NDAN MEHMETÇİK'E BAŞARI TEMENNİSİ

Meclis gündemine Afrin Harekatına ve Mehmetçik'e başarılar dileyerek başlayan ve meclise başkanlık eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Mehmetçiğimize muvaffakiyetler diliyorum. Kimsenin toprağında gözümüz yok' ifadesini kullandı.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDEN TEDAŞ VE MÜFTÜLÜĞE KIYAK

22 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda mülkiyeti Şehitkamil Belediyesi'ne ait taşınmazın TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına tahsis edilemesi de oylandı. Komisyona gönderilen maddenin komisyondan geçmesi durumunda belediyeye ait taşınmaz TEDAŞ Genel Mdürlüğü'ne tahsis edilecek. Ayrıca Şehitkamil Belediyesi'nin Şehitkamil İlçe Müftülüğü'ne bedelsiz olarak 11 adet taşınmaz vermesi de gündemde. Yine bu maddenin de komisyondan geçmesi durumunda belediye tarafından 11 adet taşınmaz ilçe müftülüğüne geçmiş olacak.

MÜDÜRLÜK RESMİYET KAZANIYOR

'Muhtarlarımızla olan irtibatı sağlamak adına Muhtarlık Müdürlüğünü daha önceden ihdas etmiştik. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesiyle birlikte bunu resmi müdürlük haline getirmek adına bir talep var' diyen Fadıloğlu, ilgili maddeyi de teklif karar olarak oyladı. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 8 nolu genelgesi gereğince muhtarlık işleri kadrosu konusunun teklif karar oylandığı madde oy birliğiyle kabul edildi.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ MECLİSTE KONU OLDU

Gündem dışı söz alan CHP'li meclis üyesi Ahmet Baydilek, TTB'nin Afrin'e düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekatı' için 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' açıklamalarına yönelik olarak TTB yönetimine yapılan gözaltıları eleştirdi. Baydilek, 'Birkaç gündür Türk Tabipleri Birliği ile ilgili suçlamalar ve bununla ilgili bir linç kampanyası var. Eleştirebiliriz veya düşüncelerine katılmayabiliriz ama hukuk ve insanlık dışı bir şekilde sabahın köründe gözaltına almak olamamalıydı. Bu linç kampanyası beni üzdü' diye konuştu.

ESAS OLAN DEVLET BEKASI

Ahmet Baydilek'in eleştirilerinin kısmen hak verilebilir olduğunu ancak ülke bekasının söz konusu olduğunun altını çizen Rıdvan Fadıloğlu endişelere şöyle yanıt verdi; 'Sivil toplum örgütlerinin gücüne inananlardanım. Ancak malesef mesleki kuruluşlar kendi meslek grubu arkadaşlarının meselesinden çok bu memleketin siyasi düzenine müdahale etmeye çalışan bir yapı içerisindeler. Eğer siyaset yapılacaksa siyasi bir partide yapılır. Ancak içinde bulunduğumuz durumda birlik ve beraberliğe en ço ihtiyacımız olduğu zamanda ayrık otu gibi sesler çıkarmak bu memlekete yapılan iyilik değil kötülüktür. Bu süreci çok iyi irdelemek lazım. Demokratik sistem içinde herkes fikrini gayet net söyleyebilmeli. Ancak bu devletin düzenini bozabilecek bir yapıda olursa buna da devlet gereken şefkatini de kötü yüzünü de gösterek zorunda. Bizim siyasi mülahazaları bir kenara bırakıp bu ülkenin geleceği için ne yapılması gerekiyorsa onun yapılması lazım. Memleket her şeyden önemli. Eğitimli bir doktor arkadaşımızın bu şekilde apar topar götürülmesi eleştiriliyor ama bu memleket her şeyden önemli. Eğer bu memleketin kurtulması adına yapılan bazı hatalı işler de olabilir. Eğer Rıdvan Fadıloğlu haksız yere bir şeye maruz kalmışsa ve bunun sonucunda bu memleket kurtulacaksa Rıdvan Fadıloğlu feda olsun. Bu işin temelinde devlet bekası esas olduğu için toleransa yer verilmemesi gerektiğine de inanıyorum. Aksi takdirde bizim bu topraklarda huzurlu yaşamamız mümkün değil.' LEYLA ÖZEKŞİ POLAT