Gaziantep, Ulaşım Ana Planını ve Hafif Raylı sistemler planlarını yapan ve bu konuda el bilgili insan olarak bilinen Yüksek Mimar ve Şehir plancısı Erhan Öncü ile İTÜ ulaştırma ana bilim dalında görev yapan Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu'nun, Ulaşım ve Trafik konulu söyleşi için geliyor. Cuma günü İnşaat Mühendisleri Odası'nda yapılacak toplantıda kentin trafiği konuşulacak.

Toplantıya Gaziantep Ulaşım Ana Planını ve Hafif Raylı Sistemler planlarını yapan Erhan Öncü ve Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu konuşmacı olarak katılacak. İnşaat Mühendisleri Odası toplantı salonunda yapılacak toplantıda, Gaziantep’in trafik sorununun, kavşak düzenlemeleri ve sinyalizasyon hatalarının ele alınacağı bildirildi.

ÖNEMLİ VERİLER ELDE EDİLECEK

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, “Ulaşım Ana Planını yapan Erhan Öncü hocamızı ve Prof. Dr. Ergun Gedizlioğlu hocamızı davet ettik. Yapılan planın uygulanıp uygulanmadığı, nerelerde hatalar bulunduğu ve çözüm yolları konusunda bir toplantı yapıyoruz. Hem şehir içi trafik sorunları hem de hafif raylı sistem konusu masaya yatırılacaktır. Toplantıdan çıkacak sonuçların önemli bir veri olacağını düşünüyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ