CHP Gaziantep Milletvekili KİT Komisyonu Üyesi, CHP Grup Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Şeker, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü’ne kumpas kurulduğu yönündeki iddiaların yalan olduğunu belirterek, "Eğer bu kişi gerçekten bir kumpas ile karşı karşıya ise neden görevden alındı? Hiç kimse halkın aklı ve zekâsı ile dalga geçmesin" dedi. Şeker, KOSGEB davasında sona gelindiğini de belirterek, "300'ün üzerinde dosya var. Bunlar birbirine karışmış. Ortalık onun için karışık. Hiç soruşturma açmaya, ifadeye bile gerek olmayan dosyalar var. Öbür tarafta adam kredi bile almamış. Bunları ayıklayacaklar, az kaldı" dedi.

KONU YARGIDA

KOSGEB Gaziantep Hizmet Müdürlüğü’nde ortaya çıkan yolsuzlukların “paralel kumpası” olduğuna yönelik iddialar üzerine konunun yakın takipçisi olan CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker bir açıklama yaptı. Şeker, “KOSGEB Gaziantep’teki yolsuzluk iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdım. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı da bu soru önergesine yanıt verdi. Verilen bu yanıtta yolsuzluk iddialarının Bakanlık tarafından tüm yönleriyle denetlendiği ve dosyanın soruşturma için Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettiği söylendi. Konu şu an yargıda olduğu için daha fazla konuşmayacağım. Ancak Bakanlığın soru önergeme verdiği cevapta ‘bu iddialar asılsızdır, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü’ne kumpas kurulmuştur’ gibi bir cevap yok” dedi.

MAĞDUR ESNAF ENDİŞE ETMESİN

Adı yolsuzluk iddialarına karışan eski KOSGEB Gaziantep İl Müdürü’nün 2011 öncesinde zimmet ve emniyeti suistimal suçundan hüküm giydiğine dikkat çeken Şeker şunları söyledi: “Peki burada da mı paralel kumpası var? Eğer bu kişi gerçekten bir kumpas ile karşı karşıya ise neden görevden alındı? Hiç kimse halkın aklı ve zekâsı ile dalga geçmesin. Bu yolsuzluklar nedeniyle mağdur olan esnaf da endişe etmesin. Konu yargıda, yargı da dosya üzerinde titizlikle çalışıyor, paralel kumpas iddiası ortaya atıldı diye dosyayı kapatacak değil.”

BİR YAPI VAR

Eski KOSGEB Gaziantep İl Müdürü’nün atama sürecinin de şaibeli olduğunu hatırlatan Şeker: “Bir özel firmada çalışırken zimmet ve emniyeti suistimal suçundan hüküm giyen şahıs dışarıdan KOSGEB Gaziantep’e müdür olarak atanıyor. Bu yasalara uygun bir atama değil. Burada da yolsuzluk iddiaları gündeme gelince görevden alınacağına Kilis’e müdür yapılıyor. Tepkiler artınca, buradan alınıp Şanlıurfa KOSGEB’e uzman yardımcısı olarak veriliyor. KOSGEB’deki uzmanlar özel sınavlar ve yarışmalarla, yani alın terleriyle bu unvanı alıyorlar. Uzmanlığı olmayan birinin uzman yardımcılığına getirilmesi de yasal bir işlem değil. Buradan çıkan sonuç şudur: Eski il müdürünün karşısında kumpas kuran değil, arkasında destekleyen bir yapı var. Bu yapı da er geç ortaya çıkacaktır” dedi.

Kanunsuz iş yapanların her dönemde yaptıkları yanlışları mal edecekleri bir örgüt bulduklarını söyleyen Şeker şöyle devam etti: “Bir zamanlar bu ülkedeki tüm kanunsuzluklar komünistlerin üzerine atılırdı. Sonra Ergenekoncular çıktı, şimdi paralel yapı var. Ama eninde sonunda yargı gerçek suçluyu buluyor, bulmaya da devam edecektir.”

AZ KALDI

KOSGEB dosyasında sona gelindiğini, ayrı ayrı dosyalar oluştuğunu belirten Şeker, "300'ün üzerinde dosya var. Bunlar birbirine karışmış. Ortalık onun için karışık. Hiç soruşturma açmaya, ifadeye bile çağırmaya gerek olmayan dosyalar var. Adam kredi almamış. Onları birbirinden ayırıyorlar. Dosyasında eksik evrak olan, sahte evrak olan, aldığı kredi usulsüz olan ve kullanan dosyaları ayırıyorlar. Ayrıca bir dosya daha yapıyorlar. KOSGEB yöneticilerinin dosyası ve aracılık eden kurum ve yöneticilerin dosyası. Bunların mal varlıgında ne gibi değişiklik var? İlgili adamları tek tek çağrıyorlar. Sona gelindi" diye konuştu. Haber Merkezi