PTT 1’nci liginde geçen hafta kendi evinde Manisaspor’a mağlup olan ve tehlike bölgesinden uzaklaşamayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da teknik sorumlu Mehmet Polat, iç sahada ki puan kayıplarından sıkıntılı. Futbolcuların deplasmanda daha iyi mücadele ettiklerini ama kendi evlerinde oynadıkları maçlarda üzerlerinde psikolojik baskının oluştuğunu kaydetti.

LİGİ BİTİRMEK İSTİYORDUK

Bir hafta içinde 3 maç yaptıklarını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor teknik sorumlusu Mehmet Polat, “Karşıyaka maçı Çarşamba sonra dönüşünde Manisa maçı oynandı. Karşıyaka karşısında iyi oyun arzu istek her şey iyiydi ve onun akabinde 3 puan geldi. Bizim adımıza sevindiriciydi. Önümüzde zor bir maç olduğunu bildiğimiz Manisa maçı vardı, mutlak 3 puan alıp bu ligi bitirmek istiyorduk. Ama olmadı kısmet değilmiş. İlk yarı kaçırdığımız penaltıdan sonra biraz demorilize oldu orada golü yedik. Golü yedikten sonra ilk yarıyı bu şekilde kapattık. O arada pozisyonlar da verdik. Ama ikinci yarıda o istediğimiz arzuladığımız futbol olarak her şeyi veren bir Büyükşehir Belediyespor vardı. Manisaspor’u resmen kendi sahasına kilitledi. Bu arada pozisyonlar bulduk. Pozisyonlar kaçırdık, direkten dönen toplarımız var. O arada Manisa’nın bir iki tane kontra atağı oldu ama takımın istek ve arzusu bu maçta beni sevindirdiği ikinci yarısıydı. Bizimle böyle devam edelim ikinci yarı önümüzde 4 maç var gittikçe çember de daralıyor, öünkü oldukça kritik bir noktadayız” dedi.

3 PUANLA DERİN NEFES ALIRIZ

Bu hafta sonu deplasmanda Kahramanmaraşspor maçını alıp biraz nefes almak istediklerini ifade eden Polat, “ Kahramanmaraşspor bu lige havlu atmış bir takım ama her zaman bu maçlar zor geçer kolay olmuyor, kolay geçeceğini zannetmiyorum. Skoru biran önce alıp orda o maçı o şekilde kapatmak istiyoruz. İnşallah dediğimiz gibi ilk yarıda skoru elde ederiz istediğimiz bir şekil de oradan 3 puanla döneriz. Ondan sonra derin bir nefes alırız” dedi.

İÇ SAHA SENDROMU YAŞIYORUZ

Bu sezon başından beri oyuncular üzerinde psikolojik baskı oluştuğunu kaydeden Polat, “Deplasman maçlarında çok iyi top oynuyoruz ve galip gelebiliyoruz. Kendi sahamızda da aynı şekilde oynuyoruz ama nedense bir kısmetsizlik var olmuyor yani galip gelemiyoruz. Bunun içinde çalışıyoruz çocuklarda iyi niyetiyle mücadele ediyor. Bir içeri sendromu diyelim, içerde maç kazanamıyoruz. Deplasmanda hem iyi top oynuyoruz hem kazanıyoruz. İçerde mağlup olduğumuz maçları deplasmanlarda telafi ediyoruz. İnşallah yine aynı şekilde bu hafta Maraş maçı var ondan sonra da içerde İstanbul Büyükşehir Berlediyespor maçı var inşallah iki hafta üst üste kazanıp bu ligde nefes almak ve kalmak istiyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ DESTEK VERDİ

Manisaspor maçı öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kendilerini ziyarete ettiklerini kaydeden Polat, “Sayın başkanımız sağ olsun bize her türlü güvenceyi verdi. Takımın satılacağı konusunda ki dedikoduların yersiz olduğunu iletti. Yapmış olduğu toplantıda nasıl insanlar böyle yalan atıyor, nasıl uyduruyorlar gibisinden bu tür şeyleri konuştuklarını söyledi. Bize böyle bir şey olmadığını Belediyespor’a her türlü desteğini ve bu takımı yukarı kaldıracağımız gibi projelerle ilgili gelecekle ilgili açıklamalarda bulundu. Bu takım ligde kalırsa sayın başkanımızın çok büyük projeleri var. Hem alt yapıyla hem profesyonel takımla düşünceler çok büyük. Bu takımın satılacağı konusunda ki söylenenlere bende inanamıyorum yani söylenen şeyler kim, nerden çıkardı, neden yaptı, bilemiyorum. Sağ olsun belediye başkanımız da geldi her türlü yanınızdayız dedi. Nasıl çıktığına oda şaşırmış, bir sıkıntı yok” dedi.

KAHRAMANMARAŞ MAÇI ÖNEMLİ

Dört maç üzerine baktıklarında öncelikli olarak Kahramanmaraşspor maçını alıp ondan sonra da diğer rakiplerin ne yaptıklarının kendilerini ilgilendirmediğini açıklayan Polat, biz şuan Maraş maçını alalım hayırlısı ile ondan sonra bakalım onlar birbirleriyle oynuyorlar zaten bizim için önemlisi Maraş maçını alıp nefes almak ondan sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı var. Ondan da alacağımız puanlarla ligde kalırız inşallah, şeklinde konuştu.