Bu sezon PTT 1. Liginde korku dolu bir sezon geçiren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a Mehmet Polat ilaç oldu.

Ligin 14. Haftasında Hasan Özer’in yardımcısı olarak mavi – beyazlı kulübe adımını atan Mehmet Polat, 25’nci haftadan itibaren teknik sorumlu olarak göreve gelmesinin ardından önceki teknik adamlardan daha fazla puan toplayarak takımın ligde kalmasını sağladı. Futbolculuk kariyerinde Gaziantepspor’a her zaman hayat veren Mehmet Polat, oyunculuğu bırakmasının ardından ilk defa teknik sorumlu olarak görev yaptığı şehrimizin bir başka takımı Büyükşehir Belediyespor’ada önemli katkılar sağladı. Türkiye liglerinin en genç teknik direktörü unvanı elinde olan Mehmet Polat, görev yaptığı 10 hafta da 15 puan toplayarak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u önümüzde ki sezonda PTT birinci liginde oynamasına neden oldu. Futbolculuk kariyerine, 1995-1996 sezonunda Sankospor'da başlayan 35 hoca, spor yaşantısının büyük bölümünü Gaziantepspor'da geçirdi. Bir sezon Galatasaray'da top koşturan Polat, jübileyi 2011'de Mersin İdmanyurdu'nda yaptı. Aktif spor hayatının sona ermesinin ardından teknik direktörlük kurslarına katılan Polat, bu sezon Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da Hasan Özer'in yardımcılığına getirildi. Özer'le yolların ayrılmasının ardından 11 hafta önce teknik sorumlu olarak görev alan genç çalıştırıcı, çıktığı 10 maçta 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik alarak ligin bitimine bir hafta kala takımını ligde tutmayı başardı.

TECRÜBE KAZANDI

Kariyerinde sayısızca teknik direktörlerle çalışma şansını yakaladığını ve hepsinden bir şeyler kaptığını söyleyen genç teknik adam Mehmet Polat, “Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da geçirdiği bu süre doğrusunu söylemek gerekirse bana büyük tecrübeler kattı. Oldukça zor bir süreçten geçen takımı ligde bıraktığımız için büyük mutluluk yaşıyorum dedi.

SÜPER LİGİ HEDEFLİYOR

Teknik direktörlükte henüz yolun başında olmasına rağmen yeterli bilgi ve donanıma sahip olduğunu ifade eden Polat, “Bu başarıyı hem şahsım hem de benden sonraki genç teknik direktörler için önemli görüyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u ekip arkadaşlarımla birlikte göreve geldiğimizde bizden istenen hedefe taşıdıktan sonra büyük takımları çalıştırmayı hedefliyorum. PTT 1. Lig, alt ligler ve Spor Toto Süper Lig'in en genç teknik direktörüyüm. Elde ettiğim başarı benden sonrakilerin de yolunu açtığını düşünüyorum” dedi.

İDEOLÜ FATİH TERİM

Genç kuşak teknik direktörlere şans verilmesini isteyen Polat, “Neredeyse 18 yıldır futbol camiasının içerisindeyim. Gittiğim bütün takımlarda kaptanlık yaptım. Futbolculuk yaşamım boyunca çalıştığım teknik direktörlerden aldığım bilgilerin toplamını takımıma yansıtmaya çalışıyorum. İdolüm Fatih Terim ve onunla gurur duyuyorum. Fatih hocamın izinden gitmek istiyorum” şeklinde konuştu.