Gaziantep Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler Odası'nın 28-29 Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurulunda Aktif Grup olarak adaylığını açıklayan Mehmet Nabioğlu, genç bir ekiple yola çıktıklarını söyledi. Nabioğlu, tekrar aday olma gerekçesini ise "Bir yönetimden beklenen üyelere iyi hizmet, eğitim ve temsildir. Bunları yapabilen insanların iş başında olması lazım. Odamız hiçbir kurumun, kuruluşun, siyasetin arka bahçesi değildir, olmamalıdır. Odada sadece mesleki siyaset olmalıdır. Biz bu eksiklikten dolayı sahadayız" şeklinde ifade etti.

SON DÖNEMİM OLACAK

Mevcut grubun çalışmalarını değerlendiren Nabioğlu, "Odamıza en ufak bir yarar sağlayan insanlara bizim saygımız sonsuz. Onlarda ellerinden geldiği ölçüde odamıza faydalı olmak için çalıştılar, çabaladılar. Ancak yeterli miydi? derseniz yeterli değildi. Tamamlamak üzere biz tekrar sahadayız. Ben 2000 yılından beri bu odanın organlarında görev yapıyorum. İki dönem başkanlık yaptık. Bu benim için belkide son dönem olacak, jübilede diyebilirsiniz. Tek bir amacımız var odaya bu tecrübelerimin hepsini aktarabilmek. Genç arkadaşlarımla yola çıktım" dedi.

ODAYA SİYASETİN SOKULMADIĞI BİR YÖNETİM

'Bir yönetimden beklenen üyelere iyi hizmet, eğitim ve temsildir' diyen Nabioğlu, "Bunları yapabilen insanların iş başında olması lazım. Ötekileştirmenin olmadığı, bilhassa odaya siyasetin sokulmadığı bir yönetim amacındayız. Odamız hiçbir kurumun, kuruluşun, siyasetin arka bahçesi değildir, olmamalıdır. Tamamıyla odadaki siyaset mesleki siyaset olmalıdır. Biz bu eksiklikten dolayı sahadayız" şeklinde konuştu.

5 GRUP YARIŞACAK

Öte yandan yapılacak olan seçimlerde 5 grup çekişecek. Aksiyon grupta Hüseyin Özbay, Dinamik Grupta Hakan Özseven, Uzlaşmacı grupta Tahir Özaslan, Ahenk Grubunda ise Kadriye Gültekin bulunuyor. .

Meral KINACILAR