*Koşullar oluştuğu zaman, her zaman Gaziantepspor'da görev almaktan zevk ve şeref duyarım

*Kulübü sıfır borç noktasına getirmek için bir yılımız kaldı. Toplamda 25 milyon TL borcumuz var.

*Anadolu kulüpleri bu sene şampiyon olacağız diye hedef koyamaz çünkü karşısında 200 milyon Euro'luk bütçeli takımlar var

*Yönetime dışarıdan sunacağım bazı projeler var. Bu projelerle Gaziantepspor'u hem işadamlarımız sahiplenecek hem en ücra köşedeki taraftar.

*Passolig kaldırılmalı. Kalkmıyorsa da öğrencilere mahsus daha pratik bir sistem geliştirilebilir.

ETO'YA İKİ MİSLİ VERSEK YİNE GELMEZDİ

Gazetemizi ziyaret eden Gaziantepspor eski As Başkanı, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Mehmet Kızıl, Gaziantepspor''un geleceğinin çok iyi olacağını söyledi. Kızıl, yönetim kurulunda olmamasına rağmen bir yönetici gibi çalıştığını, Gaziantepspor'un menfaatleri için her türlü özveride bulunduğunu belirtti. Bazı projeleri olduğunu ve yönetimin kabul etmesi halinde Gaziantepspor'un özellikle seyirci konusunda çok farklı bir noktaya geleceğini söyleyen Kızıl, gazetemizde ziyaret ettiği Ökkeş Özekşi'ye yabancı transfenlerde çok zorlandıklarını söyleyerek, "bunda en büyük sıkıntı Suriye meselesi. Şimdi biz Antalyaspor'un transfer ettiği Eto'ya iki misli para versek yine Gaziantepspor'a gelmezdi. Bunda tek etken Gaziantep'in sınırda bir şehir olması. İşte en büyük sıkıntımız burada yatıyor"dedi.

-"Şu anda Gaziantepspor'da bir göreviniz yok. Önümüzdeki dönemlerde yeniden bir görev üstlenecek misiniz?"

-"Ben futbolu çok seviyorum, 12 yaşında eskiden tuttuğum takımın 11 sayardım. Ben tuttuğum takımın maçlarına taraftar olarak 11-12 yaşlarında şehir şehir giderdim. Bugün kulüp başkanı olduğumuz ve Gaziantep'te yaşadığımızdan beri tek takımım var o da Gaziantepspor. Futboldan benim kopmam mümkün değil. Gaziantepspor'un her kademesinde olmak, görev almakta şereftir. Koşullar oluştuğu zaman, her zaman Gaziantepspor'da görev almaktan zevk ve şeref duyarım."

-"İşiniz mi, Gaziantepspor mu daha önceliğiniz?"

-"Gaziantepspor bizim herşeyimiz. Mesela şöyle söyleyeyim, biz mağlup olduğumuz zaman, bir galibiyet gelene kadar o dönemde işlerimiz ne kadar düzgün gitmişse, normal hayatımız düzgün gitmişse mutlu olamıyoruz. Ama Gaziantep galip geldiği zaman o hafta bütün işlerimiz ters gitmişse de mutsuz olmuyoruz. Gaziantepspor'un galibiyeti mutlu olmaya yetiyor bize. Evde herkes böyle. Gaziantepspor sevgisi başka bir sevgi. Gaziantepspor yenildiği zaman bütün Gaziantep mutsuz, haliyle ondan etkileniyorsun. Dolayısıyla bizde herşeyden önce Gaziantepspor'un başarısı gelir."

"-Gaziantepspor Kızıl ailesine, Kızıl ailesi Gaziantepspor'a ne kattı?"

-"Gaziantepspor iş hayatımızı çok olumsuz etkiledi. Benim kazanıp da aldığım işi Gaziantepspor başkanlığı yüzünden kaybettiğim rakam 5 milyar dolardır. Bunu abartmıyorum. Gaziantepspor başkanlığı yüzünden, bugün Gaziantep'te bize yapılan 2012'de bize oynanan oyun ve içeri girişimizde yapılan operasyonda ailenin 250 milyon dolar kredisi iptal oldu. O operasyonda çok üzülmüştüm. Emniyette 22 yaşındaki bir memur bana 5.5 milyon liraya sattığımız İsmail Köybaşı'na neden saat hediye ettiniz? diye soru sordu. Benim o anda gözlerim doldu. Bu aile bunu haketmedi. Kızıl ailesinin yapacağı en son şey gayri meşru işe bulaşmak illegal kazanç elde etmektir. Kızıl ailesinin en son düşüneceği iştir bu. Bana soru soruyor, formayı neden şu kadar fiyata sattınız? Fenerbahçe şu kadar fiyata satmış diyor.

Sonuçta aklandık, temizlendik. En büyük destekçimiz davadaki haklılığımız oldu."

SURİYE MAĞDURUYUZ

Kızıl, Gaziantepspor olarak birkaç transferin Suriye'deki olaylardan dolayı iptal olduğunu belirterek, "Çok önemli transferlerimiz vardı, getiremedik. İspanya, İngiltere'den 3 tane transferimizi yapamadık. Biz transferde Suriye mağduruyuz. Eto'yu Antalya 3 biz 5 de verseydik Antep'e getiremezdik. Antalya'nın fotoğrafı başka Gaziantepspor'un dışarıdan fotoğrafı başka. Allah bu konuda Gaziantep'in yardımcısı olsun" dedi.

-"Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Gaziantepspor'u ziyaretini nasıl yorumladınız? Siyasi bir amaç var mıydı?"

-"Fatma Şahin bakanımız aslında Gaziantepsor'un fahri başkanı sayılır. Bugün bu şehrin büyük belediye başkanıdır. Bizim Gaziantepsporun'da fahri başkanı sayılır. Bugün Gaziantepspor'u ziyaret etmesi son derece normal, bunu siyasi anlamda değerlendirmek yanlış. Çünkü Gaziantep şehrinin her başarısında Gaziantep belediye başkanı sorumludur, sorumlu hisseder. Bu sorumluluklada bana göre kendine yakışan adımı atmıştır. Zaten o adımla beraber şehirde birlik beraberlik, bizim Güneydoğulu kesimle beraber bir bütünleşme sağlandı. Şehirde güzel şeyler oluyor, güzel şeyler olmaya devam edecek inşallah. Bunu ben siyasete bağlamıyorum. Fatma Şahin bu şehrin büyük belediye başkanıdır. Dediğim gibi Gaziantepspor'un fahri başkanı sayılır. Onun için Fatma Şahin'in ziyaretini ben siyasete bağlamıyorum."

-"Trabzon'da yaşanan olayı nasıl yorumluyorsunuz. Kulüp başkanı neden böyle bir davranış içerisine girdi?"

-"Trabzon'da yaşanan hakem faciası hiçbirimizin, hiç bir vatandaşımızın, hiç bir kurumun kabul edeceği bir durum değil. Burası Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Devletin yapısı kurumlarıyla vardır. Hiçbir başkan illegal yöntemlerle hakemi alıkoyamaz. Zaten Türk futbolunun en büyük sorunu kulüp başkanlarıdır. Sorumluluğunu bilmeyen kulüp başkanlarıdır. Bugün Türk futbolunun başkanları istemediği zaman hiçbir olay olmaz. İstediği zaman olay olur. Türk futbolunun en büyük sancısı bu. Çünkü bazen böyle tribüne oynayan başkanlar oluyor ve kitleleri peşinden koşturuyor. Bana göre Allah Türk futbolunu böyle toplumu yanlış yönlendiren kulüp başkanlarından kurtarsın. Çünkü futbol büyük kitlelere hitap eden bir spor dalı. Onu hakeden orada olmalıdır. Topluma kötü örnek olanlar değil. Topluma iyi örnek olanlar orada olmalıdır."

-Gaziantepspor'un ne kadar borcu var?"

-"Gaziantepspor Avrupa kriterlerine uygun bir şekilde son iki senedir mali disiplin dediğimiz çerçevede hareket ediyor, çok doğru işler yapılıyor. Kulübü borçlandırmadan, sansasyonel transferler yapmadan kendi bütçesinde döndermeye çalışıyor. Kulübü sıfır borç noktasına getirmek için bir yılımız kaldı. Hedefimiz bir yıl sonra borçsuz bir kulüp. Bizim toplamda 25 milyon TL borcumuz var. İlk aldığımızda gelirimiz 7 milyon iken 15 milyon TL borcumuz vurdu. Bugün gelirimiz 35 Milyon TL, 25 milyon TL borcumuz var. Bunlar değişkendir."

-"Sezon nasıl geçiyor?"

-"Mütaviz kadromuzla bu takım harikalar yaratıyor. Taraftarın sahiplenmesi lazım, taraftar olmayınca üzülüyoruz.

Biz maddi anlamda kulübü aldığımızdan beri bazı yöneticilerden dönemsel olarak aldığımız desteğin dışında başka bu şehirden hiç destek almadık. Türkiye'de henüz daha bunun örneği yok. Bugün Trabzonspor'a bakıyorsun enerji projeleri var, elinde bir sürü projeleri var. Bir kulübü idare etmek hakikaten kolay değil, işi bilmek çok önemli. Bugün Allah korusun Anadoluda bir takım düştüğü zaman, hele birde yüksek borçlanmışsa soluğu bal liginde alıyor. Biz şu ana kadar dönemsel olarak tehlike yaşadık ama iki yıldır rahat bir sezon geçiyoruz."

-"Şampiyonluk hedefi var mı?"

-"Anadolu kulüplerinin hedefinde şampiyonluk hayaldir. O da ligin gidişatında ortaya çıkan bir hedeftir. Bir Anadolu kulübü hiçbir zaman bu sene şampiyon olacağız diye hedef koyamaz çünkü karşısında 200 milyon Euroluk bütçeli takımlar var."

-"Bursaspor örneği var?"

-"Bursaspor'un şampiyon olduğu sene bizim bütçemiz 48 Milyon TL'ydi, Bursaspor'un 13 Milyon TL'ydi. Bu bazan taş kuşa değer. Hakikaten o dönemde Ozan Tufan hep gençten geldiler. Biz 4.ncü olduk, Avrupaya gittik, Bursaspor'da şampiyon oldu. Yani taşta kuşa değer. Anadolu külüplerinin şampiyon olması böyle bir şey."

-"Anadolu kulüplerinin hedefi ne o zaman?"

-"Anadolu kulüplerinin temel hedefi ligde kalmasıdır. Biraz seyre hoş gelen, taraftarı mutlu eden futbol oynamasıdır. Gaziantepspor'da iki senedir bize rahat bir sezon geçirttiriyor. Taraftar şikayetçi değil. Çok büyük transferlerimiz yok Eto'muz yok ama Muhammedimiz var."

Trabzonspor'un projeleri var dediniz, bizde Gaziantepspor için proje üreten yok mu?

-"Yönetime dışarıdan sunacağım bazı projeler var. Biz Gaziantep'te yaşayan herkesin Gaziantepspor'a benim takımımdır demesini istiyoruz. Bu ortamı oluşturmak için projelerim var, yönetime sunacağım. Bu projelerle Gaziantepspor'u hem işadamlarımız sahiplenecek hem ücra köşedeki taraftar. Gaziantepspor benim takımımdır diyeceği ortamı sağlayacağız. Statlarımız böyle boş kalmayacak. Yeni sezonla beraber statlarımız dolacak. Bu stat eskidi. Burada ambiansı yakalayamıyoruz. Çocukları getiriyoruz adamlar dirbünle bakacak kadar uzak. Yeni sezonla beraber, yeni stadla beraber biz statlarımızı full dolduracağız. Fatma hanımın adımıyla beraber birlik beraberliğin getirmiş olduğu bir destek tabiki gelecek. Bu destek bazen para olmayabilir. Beraber maç seyretmekte bir destektir.""

-"Bu sezon Gaziantepspor istenilen transferleri yapabildi mi?

"Gaziantepspor olarak birkaç transferimiz Suriye'deki olaylardan dolayı iptal oldu, getiremedik açıkçası. Çok önemli transferlerimiz vardı. Futbolcular nereye gideceğim diye bakıyor dikkat ediyor. Gaziantepspor olarak bu sezon bu konuda çok mağduruz. İspanya, İngiltere'den 3 tane transferimizi yapamadık. Biz transferde Suriye mağduruyuz. Eto'ya Antalya 3, biz 5'de verseydik Antep'e getiremezdik. Antalya'nın fotoğrafı başka Gaziantepspor'un dışarıdan fotoğrafı başka. Allah bu konuda Gaziantep'in yardımcısı olsun."

-"Yeni bir tesis projeniz var mı?"

-"Tesisleşme anlamında Fatma hanımla çok koordineli çalışıyoruz. En yakın zamanda tesisleşme konusunda büyük bir adım atılacak. Tesiste belediyeninde yüzde 60 payı var. Onuda bize verecekler uygun fiyata. Bizim projemiz şu. Belediyenin yerini de alıp orada 100 dönümü imara açıp kulübe 100 milyon dolar civarında kaynak sağlayıp başka yerde 5 yıldızlı bir tesis yapmak."

-"Size göre passolig devam etmeli mi?"

"Passolig kaldırılmalı. Yerine daha pratik bir şey gelmeli. Mesela öğrenci projemiz var ama passolig uygulaması en büyük engel. Öğrencilere mahus daha pratik bir çözüm uygulanabilir. Passolig kalkmıyorsada öğrencilere mahsus daha pratik bir sistem geliştirilebilir."