TENEKE SATIŞINA YASAK GELİYOR

Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, kolları sıvadı. Zeytinyağı'nda tenekelerin tarih olacağını açıklayan Karayılan, "Vali bey ile görüştük. Marketten alınan 1 litrelik yağın kontrolü bizim elimizde iken, neden 18 litrelik yağın kontrolü bizde olmasın" dedi.

Önümüzdeki yıl zeytinyağının denetimi konusunda ciddi çalışmalar yapılacağını belirten Karayılan, tüm düzenlemelerin yapılacağı mesajırı verdi. Zeytinyağı'nın artık tenekelerde satılamayacağını belirten Karayılan, "Adam boş tenekelere yağı dolduruyor. Etiket yok, amblem yok. Efendim çiftçinin kendi parası. Çiftçi gidip bunu çektiriyorsa, oranın belgesi de paketine koyacak. Etiketi olacak gerekirse tek kullanımlık kapak olacak. Böylece alınan yer belli olacak" diye konuştu.

YASAL İŞLEM YAPILIR

Zeytinyağının her yerde satıldığını vurgulayan Karayılan, "Biz o zeytinyağlarının nasıl doldurulduğunu bilmiyoruz. Dolum esnasında bir karışım olmuş mu bilemiyoruz. Belgesi olsa her türlü işlemi yaparız. 5996 sayılı kanunu uygularız ve bunları imha ederiz. Bakın kasapta, markette bakkalda züccadiye zeytinyağı satılıyor. Böyle bir şey olmaz. Bunun önüne geçeceğiz" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT