Gaziantep'in en gözde ve elit yerlerinden İbrahimli'de arsa fiyatları diğer bölgelere nazaran el yakıyor. 7-8 yıl önce 250 lira olan İbrahimli'deki arsa fiyatları 2 bin 500 lira civarında müşteri bulması dikkat çekiyor. İbrahimli 2 bölgesinde alt yapı yol çalışmaları son hızla ilerlerken, müteahhitlerin ve vatandaşların rağbetinin artması gözden kaçmıyor.

Bir sanayi ve ticaret kenti olan Gaziantep'in bölgenin cazibe merkezi konumunda olması, Kentte lüks konut ihtiyacının her gün artmasına yol açıyor. Bu konuda görüş belirten emlakçılar ve inşaat sektörü, şehrin en fazla tercih edilen yerlerinin başında İbrahimli'nin geldiğini ifade ediyor. İbrahimli'nin tercih nedeni olması buradaki arsa fiyatlarına da yansıyor ve arsa fiyatlarının artmasına yol açıyor. Fiyatların yüksekliğini yeni imar alanlarının açılmamasına bağlayan Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, "Gayrimenkul almanın tam zamanı" diye konuşarak, 2016 yılında fiyatların daha da artacağını sözlerine ekliyor.

FİYATLAR ARTAN

Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, Gaziantep'in en güzide semtlerinden biri olan İbrahimli'de gerek kiralık dairelerin gerekse arsa fiyatlarının diğer bölgelere göre daha yüksek olduğunu söyledi. Aytaç, "İbrahimli 2'de fiyatlar 2 bin 500 civarına yükselmiş durumda" dedi. Aytaç, seçimlerin ardından fiyatlarda artış beklediklerini de sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ