Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasının Kent Konseyine verilip verilmeyeceği konusu yılan hikayesine döndü. Mehmet Aslan'ın ısrarla istediği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in devreye girerek Kent Konseyine verilmesi için bakanlıktan talep ettiği müdürlük binasının verilmesini, bakanlığın kabul etmeyişi, tartışmaları da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde eski adliye binasıyla ilgili geniş kapsamlı olarak düzenlenen Fatma Şahin'in başkanlık yaptığı toplantıda, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, bina yüzünden karşılıklı tartışmaya girdi. Devreye Fatma Şahin'in girdiği ve Aslan ile Özuslu'yu yatıştırdığı tartışmada, kafalarda oluşan soru ise, "niye Turizm Kültür Müdürlüğünün binası ısrarla isteniyor" oldu.

ASLAN VE ÖZUSLU TARTIŞTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantıda eski Adliye Binasının yeri ile ilgili sektör öncülerinin katılımı ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. Fatma Şahin'in başkanlık yaptığı toplantıya Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu arasında geçen tatsız tartışma damga vurdu.

BİZİM ADIMIZA KONUŞMAYIN

Fatma Şahin, kentin sektör temsilcileri ile biraraya gelerek eski adliyenin binasının yerinin ne yapılması konusunda proje öncesi görüşlerini aldı. Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan söz alarak, "eski adliye binasının birkaç odasını il kültür müdürlüğü kullanabilir, o bina Kent Konseyine verilebilir" dedi. Aslan'ın bu sözleri üzerine İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, "Bizim adımıza konuşmayın" dedi. Aslan bu sözler üzerine, "Ben ne dedim ki, ben fikrimi söyledim, niye böyle bir çıkış yapıyorsun?" diye konuştu. Özuslu da, "Ben bir şey demedim, İl müdürlüğümüz adına konuşmayın dedim" şeklinde yanıt verdi. Bu tartışmaların arasına giren Fatma Şahin, "Sayın Özuslu, Mehmet Aslan ne dedi ki, Mehmet Bey kendi fikrini söyledi. Niye böyle bir çıkış yaptınız?" dedi. Bu tartışma toplantıya katılan herkeste soğuk duş etkisi yarattı.

ASLAN ISRARLA BU BİNAYI İSTİYOR

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan'ın ısrarla geçmek istediği Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ait binanın Kent Konseyi’ne verilmesi talebine Bakanlıktan önce onay alındığı bilgisi verilmişti. Ancak daha sonra Bakanlığın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binasının Kente Konseyine verilmesini sağlıklı bulmamış ve il müdürlüğünün mevcut yerinde kalmasını istemişti. Aslan bu binayı isteme gerekçesi olarak Kent konseyinin toplantılarının kalabalık olduğunu göstermişti. Ayrıca şehir merkezinde halkın kolaylıkla ulaşabileceği bir mekan olduğunu ileri sürmüştü.

ESKİ ADLİYE KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Öte yandan Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, daha önce eski adliye binasının kültür merkezi olacağını twitterdan paylaşmıştı. Haber Merkezi