GTO Başkanı, üyelerin Irak'tan alacaklarını alamamaları durumunda gidip tahsil edeceklerini söyledi. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı, "Daha öncede Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan öncülüğünde gidildi ve alındı. Bu yöntemle her zaman bu parayı almak mümkün. Sorun olursa gider bu parayı tahsil etmenin yolunu buluruz" dedi.

KRİZ BİR FIRSAT

Irak'ın bizim için önemli bir pazar olduğunu, ihracatımızın yüzde 70'ini Kuzey Irak'a yaptığımızı belirten Gaziantep Ticaret Odası Başkanı, "Güney Irak'a ise yüzde 20'yi geçmediğini tahmin ediyorum. İhracatı hergün izliyoruz. Elimizde veriler var. Biz şöyle bir tablo çıkardık. Bu kriz bugün değil 1 yıl 6 ay sonra bizi nereye götürür ona baktık. Geçmiş tarihte, Mısır'da Irak'ta ve Suriye'deki durumlara baktık, her krizden sonra Gaziantep olarak ihracatımızı artırmışız. Elimizde böyle bir veri var. Bu arada özellikle finans kuruluşlarıda merak ediyor acaba ne olacak diye Bunlara da gerekli açıklamayı yaptık. Krizin bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Irak'la ticaretemiz büyümek zorunda, başka yolumuz yok" diye konuştu.

GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERİYORUZ

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı, Irak'taki iç savaştan dolayı çok sayıda ticaret erbanının alacağını tahsil edemediyle ilgili bir soruya ise, "Irakta petrol var. Eğer üyelerimiz alacaklarını alamazlarsa, daha öncede Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan öncülüğünde gidildi ve alındı. Bu yöntemle her zaman bu parayı almak mümkün. Tabi şu anda buna gerek olduğunu düşünmüyoruz. Şu an itibariyle bizim ticaret yaptığımız bölgede böyle bir sorun gördüğümüz zaman, elbette sorun olursa gider bu parayı tahsil etmenin yolunu buluruz. Üyelerimizlede sürekli konuşuyoruz. Şu anda 213 tane Gaziantep'te firma var bunların tamamıyla birebir konuşup problemleri onlardan dinleyip, bir rapor haline getireceğiz. Konu Gaziantep ve Türkiye için önemli gerekli hassasiyeti gösteriyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR