Gaziantep Medya Platformu (GAMEP) 1. Olağan Genel Kurul’u büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimli genel kurulda mevcut başkan Nazmi Özkoyuncu güven tazeledi. Divan başkanlığını Ali Aslan’ın yaptığı genel kurulda tüzük değişikliği ile 5 yönetim kurulu üyeliği 7’ye çıkartıldı.

MEDYA GAMEP İLE BÜYÜDÜ VE FARKINDALIK OLUŞTURDU.

Nazmi Özkoyuncu konuşmasında GAMEP olarak Gaziantep'te medya kanadında büyük bir farkındalık ve gelişme sağladıklarını ifade etti. GAMEP'in 3 yıl içinde yaptığı çalışmalardan bahseden Özkoyuncu, "Kuruluşumuzdan bu yana sosyal projelere de imza attık. Şanlıurfa Halilurrahman ve Harran gezisi düzenledik. Aynı yıl içinde GAMEP olarak Gaziantep'te bir ilki gerçekleştirerek 'Marka Şehrin Markaları' sloganıyla bir ödül töreni gerçekleştirdik. İkinci Yılımızda ‘Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni’ni’ gerçekleştirerek Kıbrıs Cumhurbaşkanımızın katılımıyla ödül torenlerimizi geleneksel hale getirdik. Nevşehir ve Kapadokya gezisi ile üyelerimiz arasında tanışma ve kaynaşmaya vesile olduk.

EĞİTİMDE MEDYANIN SESİ OLDUK

GAMEP olarak eğitime destek anlamında projeler yapıldığını ifade eden Başkan Özkoyuncu, "100 öğrenciye Bot ve mont yardımı yaparken, Sadettin Batmazoğlu İlkokulu’nun çevre düzenlemesi, Ana sınıflarının halılarının tedariki, Akıllı Tahta hediyesi ile bu projelerimizi hayata geçirdik. Eğitim öğretimde sadece bu kadar destek olmadık, bin öğrenciye obezite ile mücadele kapsamında çorba dağıtımı da yaptık. Suriyeli çocuklara ayakkabı yardımımız da oldu. Son yaptığımız ve Türkiye gündemine gelen 3. Bölgesel ve Uluslararası Markalar Ödül Töreni ile 3 yılda GAMEP’i tüm sivil toplum kuruluşları içerisinde en fazla projeye imza atan saygın bir noktaya taşıma başarısını gerçekleştirdik" dedi.

BÜTÇENİN YÜZDE 5 YEREL MEDYAYA AKTARILMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Gaziantep medyasını Türkiye genelinde saygın bir noktaya taşımanın hedefleri içinde olduğunu da ifade eden Özkoyuncu, "Medya mensupları olarak saygın bir noktada olmalıyız, tüm üyelerimizle her branşta Gaziantep'in markalarına medya ve reklam hizmetleri ihtiyacına cevap vermeliyiz. Tüm çalışanlarımız kendilerini branş anlamında geliştirmeli. Şehrimizin MARKA ŞEHİR olması kadar, marka şehir olarak öncülüğünün devam etmesi önemlidir.

Geçici başarılar süreklilik olmazsa saman alevi gibidir, . Şehrimizin ve bölgemizin kalkınmasında GAMEP ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENMİŞTİR. önümüzdeki dönemde daha fazla projelere imza atacağız ve Geleceğin güçlü şehrine yön veren projeler üreteceğiz. Üyelerimizle iş birliği içerisinde şehrimize sanayicimize bürokratlarımıza güçlü bir medya desteği sağlayacağız ve ulusal mecralara giden reklam bütçelerinden yüzde beşini Gaziantep medyasına aktarılması için çalışma başlatacağız" dedi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından seçime gidildi.

GAMEP Asil Yönetim Kurulu

Nazmi Özkoyuncu (GAMEP Başkanı)

Galip Ünlükara (Kanal 27 Genel Müdürü)

Bekir Sacit Kocaman (Hakimiyet gazetesi İmtiyaz Sahibi)

Ata Gündüz Kurşun (Atv A Haber Gaziantep Bölge Müdürü)

Murat Yalçın (Şirinnar Radyo Yönetim Kurulu Üyesi)

Hanifi Mirzaoğlu (Kanal 5 TV Yayın Yönetmeni

Müslüm Okatan (Medyakent Gazetesi sahibi)