SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, medeniyetin bir yaşam biçimi olduğunu söyledi.

Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen “Desen Yarışması” kapsamında jüri üyesi olarak Gaziantep’e gelen Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Dokak, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Zeytinoğlu, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Gençaydın’ın konuşmacı olarak katıldığı, “Sanat ve Bilim” adlı panel Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi.

ZEYTİNOĞLU: BİLİM VE FELSEFE

Yrd. Doç. Dr. Emre Zeytinoğlu, sanat ve bilim arasındaki ilişkiyi, bilim felsefesi ve bilimsel buluşlar yönünden iki ayrı yönde ele alarak, birbirinden çok farklı şekilde ilerlediklerini ve farklı sonuçlar verdiklerini söyledi.Yrd. Doç. Dr. Zeytinoğlu, “Bilim yalnızca kanıtlanabilmiş bazı deneylere bağlı yani deneyime bağlı kalmış olsaydı fiziksel ortamımıza ve onun koşullarına hapsetmiş olurdu. Deneylerle kanıtlar alanından düşünce alanına geçmiş olmakla bilimin felsefesini kurmaya başlıyoruz. Bilim felsefesine de her zaman evrendeki tüm değişken ortamlar etki etmeye başlar” diye konuştu.

GENÇAYDIN: MERAKLI İNSANIN İŞİ

Eğitimin en önemli amaçlarından bir tanesinin meraklı insan tipi yetiştirmek, merak uyandırmak olduğunu belirten Prof. Dr. Zafer Gençaydın, bilim ve sanatın meraklı insanın işi olduğunu söyledi. Sanatın, sanatçının ve bilim adamının birbirinden ayrı değil, beraber çalışması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Gençaydın, “Her bilimle uğraşan bilim adamı, her sanatla uğraşan sanatçı değil, düşünce ürünü olmayan hiçbir şey de sanat eseri değildir” şeklinde konuştu. BÜLTEN