Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 81 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının gündemine daha önce özel otobüsler tarafından verilen serbest kartlar da geldi.

Gaziantep il sınırları içinde yerel basın faaliyetlerinde bulunan firmalarda görev yapan foto muhabir, muhabir, kameraman vb. personellerin, haber yapmak amacı ile olay yerlerine sevklerinin sağlanabilmesi için günlük dergi ve gazete firmalarından üç personele, haftalık dergi ve gazete firmalarından iki personele serbest basın kartı verilmesi, yerel basın organlarında, ilgili kadrolarda hizmet veren personellerin, basın mensubu olup olmadığının denetlenmesi işinin, Kurumsal İletişim Daire Başkanlığı Basın ve Haber Şube Müdürlüğü tarafından yapılması, serbest basın kartlarının üretilmesi ve vize işlemlerinin Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Otobüs İşletme Şube müdürlüğü tarafından yapılması hakkındaki gündem maddesi teklif karar olarak oy birliği ile kabul edildi.

CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, daha çok basın mensubuna serbest kart verilmesini isterken, basın mensuplarının da iyice araştırılmasını istedi.