Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 68 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına Atatürk'e hakaretleriyle dikkat çeken Mustafa Armağan'ın Gaziantep'te yapacağı söyleşi, Vali Konağı'nda ağaç kıyımı damgasını vurdu. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Bu yobazın programını iptal edin" derken, Osman Toprak, "İstemiyorsanız programa katılmazsınız" dedi.

VALİ KONAĞI'NDA CİĞERİMİZ YANDI

Gündemin 49. maddesi olan Konak Mahallesi ada 2169, parsel 245'te kayıtlı taşınmazın ticaret alanı uygulama imar plan değişikliği maddesi görüşülürken söz alan Mehmet Sucu. "Üniversite bulvarı üzerinde bulunan Vali Konağının benzin istasyonu ve ticaret merkezi yapılacak olmasıyla ilgili bu yerin 2013 yılında bu mecliste görüşülürken yanlış olduğunu söylemiş ve yanında eylem yapmıştık. Ama maalesef dinlememişlerdi. Ama vakıflar bölge müdürlüğü tarafından ihale ile bir firmaya verilen bu yerde 100 yıllık ağaçları hunharca kesmişlerdir, katletmişlerdir. Ciğerimiz yandı. Sessizce kıyım yaptılar haberimiz yoktu. Bu ağaç katliamının emrini verenleri ve kesenleri şiddetle kınıyor ve orada hali hazırda bulunan diğer ağaçların korunmasını istiyoruz. Burada vakıflar bölge müdürlüğü, vali ve büyükşehir belediye başkanımıza sesleniyoruz, bundan sonraki katliamlara dur deyin diyoruz." diye konuştu.

TOPRAK:YEŞİLİ SEVİYORUZ

Osman Toprak ise, "Burası Vakıfların. Büyükşehir veya Valilikle bir ilgisi yok. Vakıflar burayı kiraya vermiş. Yeşili seviyoruz, ağaç korumanın önemini biliyoruz" dedi.

SUCU: ŞİKAYET ALIYORUZ

Mehmet Sucu meclis sonunda bazı konulara değindi. Sucu haşere, sinek konusunda taşra ilçeler ve kenar semtlerden çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, "Eksik ilaçlama olan yerlerin tamamlanmasını istiyoruz" dedi.

TOPRAK:EKİP SAYISINI ARDIRDIK

Osman Toprak ise, "Sinek ilaçlamada bu sene ekip sayısını artırdık, 30 ekip vardı 45 ekip oldu. Kış aylarında başladık, lavraları ilaçladık. Sizin bahsettiğiniz lokal yelerde olababilir, bize bildirin" dedi.

SUCU:TANITIMLARI NİYE GAZİANTEP'TE YAPMIYORSUNUZ?

Sucu, UNESCO'nun gastronomi şehri seçtiği şehrimizin tanıtımının daha önce Çırağan Sarayında yapılmasının buradan yanlış olduğunu kamuoyu ile paylaştığını hatırlatarak şunları söyledi:"Gaziantep il ve ilçe dernekleri federasyonu ve Kültür Bakanlığının katkıları ile İstanbul'da tanıtılacak olan yemek ve el sanatlarımızın bizim kentimize ne katkısı olacak? Esnafımızı gezdim dolaştım esnafta aynı şeyi soruyor Gastronomi turizmi bize ne kattı diyor? Büyükşehir Belediyesi olarak bu tanıtımları niçin Gaziantep'te yapmıyoruz? Kamuoyunun bilmediği özel bir sebebi mi var?"

TOPRAK: GAZİANTEPLİLER ZATEN

GAZİANTEP YEMEKLERİNİ BİLİYOR

Osman Toprak ise, turizme katkısı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tür tanıtım toplantıları ister İstanbul, ister İngiltere, ister Kanada, ister İtalya'da yapılsın Gaziantep'e katkı sağlayacaktır. Gaziantep mutfağı Türkiye'ye hitap edecek kadar küçük bir mutfak değil. Gaziantepliler zaten yemeklerini biliyor" dedi.

SUCU:NİYE ARMAĞAN SEÇİLDİ?

Sucu daha sonra saat 22.30'da büyükşehir belediyesinin ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan söyleşiye Mustafa Armağan'ın seçildiğini belirterek, " Oysaki bu gerici yobaz zat, Bey Mahallesi nüfusuna kayıtlı, en büyük hemşehrimiz olan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder, Baş Komutan Atatürk'e sosyal medyada şöyle demiştir:"Hem Türk milleti zekidir çalışkandır diye nutuk at, hem de bu millet zor alfabeyi öğrenemez diye zakasıyla alay et, kimse zekamızla alay etmeye kalkmasın. Putlaştırılan her kişi gibi Mustafa Kemal Putuda bir gün yıkılacaktır İnönü gibi söylersem belki anlarsınız, ben bile kurtaramam."

BU ZATI KENTİMİZDE İSTEMİYORUZ

'Bir kendini bilmez tarihçinin bugün söyleşi yapacağını belediyemiz bilboardlarında, el ilanı ve web sayfasından doğrulayarak halkımız davet edilmiştir' diyen Sucu, "Bu durum kentimizde yaşayan Atatürk sevdalısı ve bizleri de üzmüşür. Bu söyleşi kentimizin halkımızın parası ile yapılmaktadır. Buradan soruyorum bu şahsa ne kadar para ödeyeceksiniz? Bu zatı kentimizde istemiyoruz. ADD Başkanı ve STK başkanları Durdu Yetkinşekerci'yi ziyaret edip bu şahsın programının iptal edilmesini istemişlerdir. Sonuç ne acaba?" dedi.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR

Halkın sesine kulak verilmesini isteyen Sucu, "Hatırlanacağı üzere buradan kendilerine de teşekkür ediyorum. Şehitkamil Belediye Başkanımız halkın sesine kulak verip Nurettin Yıldız'ın programın iptal etmişti. Yine Şahinbey Belediyesinin 19 Mayıs'ta Atatürk kelimesini 19 Mayıs kutlama bilbordlarına eklemiştir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu gerici yobazın programını iptal etmeliyiz. Aziz mübarek bu ramazan gününde halkın huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok diyoruz ve aldığımız bilgilere göre bu programa bu kişi katılırsa tatsızlıklar yaşanabilir, CHP Grubu olarak burada sizler uyarıyoruz. Bende katılarak protesto edeceğim" şeklinde konuştu.

TOPRAK:İSTEMİYORSANIZ PROGRAMA KATILMAZSINIZ

Osman Toprak ise, "Kitap fuarı yaptık. Bu fuara her görüşten tüm kesimlere hitap edecek insanları davet ettik. Bunlar bizim ülkemizin zenginliğidir. Mustafa armağan'da Ahmet Ümit'te bu ülkenin zenginliğidir. Ahmet Ümit sosyal demokrat yapısıyla bilinir. İstemiyorsanız programa katılmazsınız" diye yanıt verdi. Meral KINACILAR