Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 62 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, Mahkemenin iptal ettiği Kırkayak Parkı'ndaki kreş alanı da görüşüldü. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, mahkeme kararının uygulanmamasına tepki göstererek, "Lütfen mahkeme kararları uygulansın. Siz aynı şekilde küçük bir plan değişikliği ile kararı geri getiriyorsunuz. Bu hukuksuzluk" derken, Osman Toprak ise, "Burası ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Biz aynı yere, aynı ebatta kreş yaptık. Celal Doğan döneminde yapıldı, o dönem CHP meclis üyeleri neredeydi? Üstelik ruhsatı da yoktu" dedi.

SUCU:YEŞİL ALANLARIN BETONLAŞMASINA KARŞIYIZ

Gündemin 29. maddesi olan Kırkayak Parkı'ndaki kreş alanıyla ilgili Gaziantep 1. İdare Mahkemesinin 31.03.2016 tarih ve E:2015/698, K:2016/323 sayılı kararının görüşüldüğü madde ile ilgili söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "Burası Kırkayak Parkı'ndaki kreş alanı. Vatandaşlar, STK'lar, odaların muhalefet yaptığı yer. Biz yeşil alanların betonlaşmasına karşıyız, yoksa kreşe karşı değiliz. Uygun yerlere yapın. Mahkeme iptal etti. Mahkeme kararını hiçe sayıyorsunuz, yasaya aykırı, hukuka aykırı plan yapıyorsunuz. Lütfen mahkeme kararları uygulansın. Siz aynı şekilde kararı geri getiriyorsunuz. Yanlış uygulama" dedi.

TOPRAK:CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ NEREDEYDİ?

Osman Toprak ise, "Burada yeni yapılan bir şey yok. Eski yer Celal Doğan döneminde yapılmış. Ekonomik ömrünü tamamlamış. Biz aynı yere, aynı ebatta kreş yaptık. O dönem CHP meclis üyeleri neredeydi?Üstelik ruhsatı da yoktu" dedi.

SUCU:O ZAMAN MECLİS ÜYESİ DEĞİLDİM

Sucu ise, "O dönem meclis üyesi olsaydım, Celal Doğan değil babam olsa yine itiraz ederdim, yine karşı çıkardım" dedi.

TOPRAK:YASAL OLMAYAN YAPIYI, YASAL HALE GETİRİYORUZ

Toprak, "Var olan kreşin yerine yeni bir kreş yapıldı. Yasal olmayan yapıyı yasal hale getiriyoruz" dedi. Yetkinşekerci Sucu'ya dönerek, "Baban olsa itiraz etmezsin" diye espri yaptı. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Meral KINACILAR