Şehitkamil Belediye Meclis toplantısına Genelevin'de içerisinde bulunduğu bölge damgasını vurdu. Belediyelerin akaryakıt istasyonları ve yeşil alanları konuta çevirme gibi girişimlerine eleştiri getiren CHP'li Zeynel Güçyetmez "Büyükşehir Belediyesinin akaryakıt istasyonu açmak gibi bir görevi olmamalı "derken ilginç tartışmalar yaşandı. CHP'li Zeynel Güçyetmez'in bu tavrına karşılık diğer CHP'li üye Mehmet Sucu ise, genelev bölgesinin kimsenin rantı olmadığını ve onay verdiği içinde vicdanının rahat olduğunu ileri sürdü. Mecliste ayrıca mağaralar üzerine benzin istasyonlarına izin verilmesi de eleştiri konusu oldu.

YEŞİL ALAN YOK EDİLİYOR

CHP'li Zeynel Güçyetmez, genelevin de içinde olduğu bölgenin yeşil alan, eitim ve sağlık kapsamında olduğunu ileri sürerek " ''Planları bütünsellik içinde yapalım. Planlar yasalara göre işlemeli. Belkıs mahallesi revizyon uygulama imarı, bildiğiniz gibi orası Genelev diye tabir edilen bir bölgede. Bu alana 23 bin gibi bir nüfus öngörülüyor. Bu demektir ki yeşil alan kaldırılacak. Yeşil alan yok edilmemeli. İlçe meclisi olarak, uygulama imar kanuna göre yapmadıysanız, kanun gereği Büyükşehir Belediyesinin yapması gerekirdi. Buranın imara açılması mümkün değil. Bir plancının başarıyı yakalaması için, uzun vadeli bakması gerekiyor.

FADILOĞLU: HALK GÖZÜNDE NEGATİF YER

Bunun üzerine Fadıloğlu, ''Gerçekleri görmek lazım. Burası halk gözünde negatif bir yer. Buranın ruhsatı da var, herşeyi var. İşte burayı ancak kentsel dönüşüm projesi ile değiştirebilirz. Belediye'nin mülkü yoktur. Yeşil alanlar fazla diye, burasını böyle kaderine terk edilmiş halde bırakmak mümün değil. Gaziantep çok yoğun göç alıyor. Bu gibi projeler tartışılır"dedi.

SUCU:VİCDANIM RAHAT

O bölge, kentin kanayan yarasıydı diyen CHP'li Mehmet Sucu ise, partilisi Zeynel Güçyetmez'in aksine ''burası için kimsenin rantı olmadığını düşünüyorum. O bölgede 250 bin metrekare ticaret alanı var. Bu vatandaşa istihdam demektir. Biz CHP olarak, vatandaşın rantına bakarız. Benim vicdanım rahat.''dedi.

MİTİNG İÇİN PERSONEL ZORLA MI GETİRİLİYOR

Şehitkamil Belediye Meclis toplantısına ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehrimize gelişi damgasını vurdu. CHP'li Zeynel Güçyetmez'in Cumhurbaşkanı programı için miting alanına kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin zorla getirileceğini iddia etmesi üzerine konuşan Fadıloğlu, ''100 Trilyonluk yatırıma imza atmışız. Ben törene ekibimle giderim. Orada o gün olmak zorundayız. Belediye'nin şerefi için Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız''dedi.Şehitkamil Belediye Meclisinin 2015 Yılı Dönemi Mart Ayı 05.03.2015 Günkü Toplantısının 2. Birleşim Gündemi Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında gerçekleşti. 16 maddenin görüşüldüğü gündemde 16 maddenin 12'si oy birliği ile kabul edilirken, 4 madde de oy çokluğu ile kabul edilerek, ilgili komisyona gönderildi.

HACIBABA MAHALLESİ PROJESİ İÇİN O BÖLGENİN ALT YAPI SORUNU VAR

Hacıbaba Mahallesinde akaryakıt ve LPG istasyonu yapılmasına, biz bu yer için daha önceden hassasiyetimizi dile getirdik diyen CHP'li Hurşit Yıldırım,''buranın alt yapısı, mağaraların olduğu yer. Etüt sonucu riskli bölge seçildi. O civarda 3 tane akaryakıt istasyonu zaten var. Sizden ricamız birilerine rant gelecek diye vatandaşın canını tehlikeye atmayın. Kişi başına düşen yeşil alan oranını artırmak istiyorsak, elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Fadıloğlu,''Bu bölgenin Büyükşehir'e ait olmasından dolayı maruz görüyoruz.

Okan YILMAZ