Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapılan meclis toplantısında faaliyet raporu görüşüldü. 25 evet, 5 ret, 2 çekimser oyun kullanıldığı faaliyet raporuyla ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, bütçede yüzde 67 gerçekleşme oranı olduğunu belirterek, "Bütçeler hedef bazında olmalı" dedi.

Mehmet Sucu, faaliyet raporunda eksiklik ve yanlışlıklar tespit ettiklerini belirterek şunları söyledi:"2014 yılında akaryakıt tadilatlarında şampiyon olmuşuz. Yeşil alanları koruyamamışız, ticaret ve konut alanı yapmışız. İlçe belediyeleride buna dahil. Kervana bizde dahil olmuşuz. Arsa üretseydik daha iyi olmazmıydı? Gündemin 42. maddesi var. Bir holdinge 285 bin m2 imarlı alan kazandırdık. Kişiye özel tadilat yok diyorsunuz, nasıl yok? Kentsel dönüşüm uzuyor. Tüfekçi Yusuf Bulvarını soruyorlar. Aydınlar Mahallesi'nde hala yaşayanlar var. Eğitimde 68. sırada olduğumuz söyleniyor. Kent Konseyi eğitimle ilgili bir rapor hazırlıyor, bu kentte derslik açığı var diyor, bunun üzerinden çok geçmeden eğitim alanını ticari alana çeviriyorsunuz. Kent Konseyi raporunu dinlemiyorsunuz. Bu kentte güvenlik sorunu var. ABD, batı ülkeleri Gaziantep'e gitmeyin diyor. Ankara, İstanbul bombacıları Gaziantep'te yuvalanmış. Terör örgütlerinin yol geçen hanı olduk. IŞİD'e başkentlik yapıyoruz. Ajanlar cirit atıyor. Gaziantep'i huzurlu, güvenli bir kent haline getirmek zorundayız" dedi.

Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, "Sen kent konseyinin sunumunda oradamıydın?" dedi.
Sucu da, "Raporu burada okudum. Altına imza attığınız rapora uymuyorsunuz, o raporu çiğnediniz" dedi.
Yetkinşekenci, "Kent Konseyi 36 konuda şehrin önemli konularını gündeme getiriyor. Bu konuda Türkiye'de örnek" dedi.
Sucu da, "Benim kent konseyinin çalışmalarına bir sözüm yok. Mehmet Aslan başkanımı çok severim. Benim itirazım sizin kent konseyi kararlarına uymamanıza" dedi.

Sucu, su ve kilittaşı bekleyen mahallelerin sorunlarına değindi, 65 yaş üstü insanların toplu taşımada yaşadıkları sorunlara değindi. Sucu'nun "Esnafına gaz sıkan belediye başkanlarımız var" sözleri de tepki çekti. Yetkinşekerci ve Toprak, belediyenin gaz sıkma yetkisinin olmadığını belirtirken, Şahinbey Belediye Başkan Vekili Birol Ülger, "Belediye gaz sıkmadı. Böyle bir yetkimiz yok" dedi.
Latif Karadağ, mahalle olan köylere yapılan hizmetleri anlattı.
Alpaslan Gökçek, kanuna ve yasalara uygun imar tadilatları yaptıklarını, belediyenin gaz sıkma yetkisi olmadığını söyledi. Gökçek, "Güvenlik konusunun belediye ile ne ilgisi var?" dedi.
Yetkinşekerci, "Böyle bir birimimiz de yok" dedi.
Sucu da, "Güvenlik bu kentin sorunu. Güçlü bir belediye başkanımız var. Hem faaliyet raporunda da gündeme almışsınız" dedi.

Osman Toprak, faaliyet raporuyla ilgili konuşarak, "Bütçenin gerçekleşme oranı yüzde 67. Bunda bölgede yaşanan sıkıntılar, arsa fiyatlarının durgun olması etkili oldu. Arsadan 236 milyon liralık gelir beklerken 63 milyon gelir elde ettik. 850 km yol yaptık, 250 km imar yolu yaptık. 1.5 milyon m2 kilittaşı yaptık. Yeşil alanı artırdık. 2014 yılı itibariyle kişi başı 85 olan yeşil alanı 9.2 m2'ye çıkardık" dedi.

TRAMVAYI GAZİ-ULAŞ İŞLETECEK

Mecliste raylı sistemin işletim hakkının Gaziantep Ulaşım Hizmetleri ve Makina Sanayi Ticaret AŞ'ye (GAZİ-ULAŞ) verilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e yetki verildi.SPOR KULÜPLERİNE DESTEKToplantıda, Büyükşehir Belediye sınırlarındaki amatör spor kulüpleri ve sporculara yurt içi ve dışındaki müsabakalarda başarı göstermeleri halinde ödül verilmesine dair usul ve esasları belirleyen yönetmelikte onaylandı.

Meral KINACILAR