Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 56 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı sonunda söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, üniversitede ağaç kıyımı olması durumunda, ağaçların önüne duracaklarının sözünü verdi. Osman Toprak ise hem ağaçlar konusunda hemde Logo meselesine farklı bir bakış açısı getirdi.

PLAN DEĞİŞİKLİĞİYLE, KESİLECEK AĞAÇLARIN İLGİSİ YOK

Mehmet Sucu, basında ve sosyal medyada CHP'li meclis üyelerine karşı bir linç kampanyası başlatıldığını iddia ederek şunları söyledi:"Üniversitede yapılan bir değişiklikle ilgili meclis üyeleriyle ilgili linç kampanyası başlatılmıştır. Şu iki konuyu birbirinden ayırmak gerek. Üniversitenin kendi içerisinde rektörün kararıyla bir ağaç katliamı yaşanacağından bahsedilmektedir. 500 fıstık ağacının ihaleye çıkarılıp kesileceğinden bahsedilmektedir. Bunun Üniversite gelişme sahası içinde yapılan plan değişikliğiyle bir alakası yoktur."

ÇOCUK HASTANESİ AĞAÇLARIN OLMADIĞI BİR ALANA YAPILMALI

Üniversite gelişme sahası içerisinde yapılan plan değişikliği içinde sadece konut adası bulunmadığını, bu planda Onkoloji Hastanesi, Diş Hekimliği ve büyük bir parkında olduğunu hatırlatan Sucu, "Üstelik konut adası düşük yoğunlukluydu. Yıllardır bekleyen vatandaşın mülkü var. Yani bu planın kesilecek fıstık ağaçlarıyla alakası yok. Plancımız burada. Varsa yanlışım düzeltsinler. Fıstık ağaçlarıyla ilgili kesinlikle bir uygulamaya imza atmadık. Fıstık ağaçlarının kesilmesine karşı duracağız. Sanki fıstık ağaçları meclis kararıyla kesilip yerine çocuk hastanesi yapılacak gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Çocuk hastanesi ağacın olmadığı bir alana yapılmalı. Ayrıca bu konu ile ilgili de şunu söylemek istiyorum, eğer orada yarın fıstık ağaçlarıyla ilgili üniversite bir tasarrufta bulunursa ben arkadaşlarımla gidip kesilen ağaçların önüne biz duracağız. Bunun sözünü veriyorum" diye konuştu. Yavuzeli köylerinden şikayetler aldıklarını söyleyen Sucu, "Ulaşımla ilgili Otobüs kararı çıkmasına rağmen ulaşım yapılmıyor. Vatandaşlar mağdur. Sakçagözü mahallesinde engel istenmesine rağmen çok azı yapılmış. Gazikent mahallesinde asfalt talebimiz vardı, henüz yapılmadı" dedi.

SUCU:LOGO SKANDALI ÜZÜCÜ

Logo meselesine de değinen Sucu, "Üzücü bir olay yaşandı. İhale, yapılış şeklini tartışmayacağım. Beni üzen şu. Tam anlamıyla keşke tanıtılsaydı" dedi.

TOPRAK:PLAN AĞAÇLARLA İLGİLİ DEĞİL

Osman Toprak ise, üniversitede imar plan değişikliğine değinerek, "Emsal 0.15 verilen konutun yanısıra, Onkoloji ve Diş Hekimliği fakültesi vardı. Yapılan plan, ağaçlarla ilgili değil" dedi.

TANITIMI YETERİNCE YAPAMAMIŞIZ

Toprak, basından çıkan Gaziantep logosuyla alakalı haberlere ilişkin, çalışmanın sadece logoyla alakalı olmadığını, bir markalaşma çalışması olduğunu söyledi. Çalışmanın geniş kapsamlı olduğunu anlatan Toprak, şöyle devam etti:“Biz bu logonun çalışmasıyla alakalı tanıtımımızı 8 Şubat 2016 tarihinde hem basınımıza hem de Gaziantep’in tüm STK’larının davetli olduğu bir lansmanda tanıtmıştık. Demek ki yeterince yapamamışız. Aslında ben buradaki hadisenin iyi niyetli bir eleştiri olmadığını düşünüyorum. Çünkü hakikaten çok kapsamlı bir çalışma ve bunu yapan firma dünya çapında Oscar Ödülü almış filmlerin ve Türkiye’nin dünya çapında tanıtımını yapan I mean It firması tarafından yapılmış olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.”

TARTIŞMALARIN TANITIMA KATKISI OLDU

Proje kapsamında 23 maddelik çok geniş kapsamlı bir çalışma yapıldığına vurgu yapan Toprak, başlıkları tek tek okuyarak, bu konudaki üzüntüsünü dile getirdi. Toprak, “Biz Gaziantep olarak marka şehir olmayı arzu ediyorsak, markalaşmayı istiyorsak dünya çapında çalışmaların yapılması gerekliydi ve çok gecikmiş bir çalışmaydı. Bu sadece bir logo çalışması değil, oldukça kapsamlı bir çalışma. Ben firmanın sahibi olan şahsa da üzüntümü belirtmek istiyorum. Çünkü şahıs aslen Gaziantepli, çok büyük projelerin altına imza atmış ve bizim ödemiş olduğumuz rakamlarla hiç iş yapmayacak bir firmayken Gaziantep logosu olması nedeniyle sadece gidiş geliş ve sanatçı masrafları almış ki Gaziantep’in tanıtımında ‘benimde bu çorbada bir tuzum olsun’ mantığıyla yapmış olduğu çalışma maalesef başta Gaziantep’te başlamak üzere Türkiye kamuoyunda olumsuz bir şekilde yansıtılmaya çalışılmıştır. Ama Gaziantep logosu hiçbir şekilde herhalde bu kadar tanıtılamazdı. Bu manada da bir katkısı olmuş diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda meclis üyeleri ve basına logoyla ilgili tanıtıcı bilgi ve dokümanlar dağıtıldı.

Meral KINACILAR