Meclis'te milletvekillerine dağıtılacak dizüstü bilgisayarlar FETÖ soruşturmasına takıldı. Bilgisayarların dağıtımı da yeni yasama yılına kaldı. Nedeni ise FETÖ soruşturması. Bilgisayarların yeni dönemde dağıtılacağı ve dağıtılacak bilgisayarlarda daha önce konulan 'F' klavye şartının da kaldırıldığı öğrenildi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman ocak ayında milletvekillerine gönderdiği mektupla notbook müjdesini bizzat kendisi vermişti. Ama aylar geçti, bilgisayarlardan bir haberçıkmadı. Bu gecikmeyi merak eden milletvekilleri konuyu araştırınca bilgisayarları temin edecek firmanın FETÖ soruşturmasına takıldığı yanıtını aldı.

Habertürk TV'den Sibel Erdem'in haberine göre, Meclis yetkilileri, dizüstü bilgisayarların dağıtımını yapacak firmanın FETÖ soruşturmasına takıldığı için bilgisayarların dağıtılmasının bir süre daha gecikeceğini söyledi.
Meclis kaynakları, daha önce yapılan ihalenin iptal edildiğini ancak yeni yasama yılında milletvekillerine dizistü bilgisayarlarını dağıtmak için çalışmaların sonaşamaya geldiğini söyledi.

F KLAVYE ŞARTI DA KALKTI

Bu arada dağıtılacak dizistü bilgisayarlar için önceden şart koşulan "F klavye" şartı da kaldırıldı. İsteyen artık "Q klavye" de tercih edebilecek.