Şahinbey Belediye Meclisi başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında CHP'li Uğur Kalkan'ın 19 adet dinazor maketine verilen 1 Trilyona yakın paranın israf olduğunu gündeme getirirken, Hasan Şencan ise Ak Partili meclis üyeleriyle açılış üzerine girdiği polemikle ilgili başkandan söz istedi. Tahmazoğlu'nun söz vermemesi üzerine Şencan önce tepki gösterdi, sonra meclisi terk etti.

Haziran ayı Şahinbey Belediyesi 1. Olağan meclis toplantısı belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. Meclis gündeminden önce geçen ay yapılan hizmetler slayt gösterisiyle anlatıldı. Gündeme alınan 17 maddenin 9’u İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, 6’sı Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Çevre Temizlik Komisyonu’ndan gelen 1 madde oy çokluğu ile kabul edilirken, 1 Madde için ise Eğitim Gençlik ve Spor Komisyonu’na ek süre verilmesi kararlaştırıldı. Gündeme alınan 1 madde ile de belediye bünyesine hafriyat araçları alınması kararlaştırıldı.

Meclisi terk etti

CHP meclis üyesi Hasan Şencan, Ak Partili bazı meclis üyeleriyle seçim dönemlerinde artan açılışlarla ilgili tartışmaya başladı. Bazı meclis üyeleri Şencan'a CHP döneminde çok fazla hizmet olmadığı için açılışta olmadığı yönünde sözler sarfedince CHP meclis üyesi Hasan Şencan kürsüye çıkarak bu konuda konuşmak istedi. Şencan, söz hakkı verilmeyince meclisi terk etti. Tahmazoğlu konuyla ilgili, “Biz burada yüz yüze bakacağız, bir hafta sonra seçimler bitecek hoşgörülü olmamız lazım “ dedi.

“Bu bir ufuk meselesidir”

CHP şahinbey meclis üyesi Uğur Kalkan gündem dışı söz alarak Yeşil vadiye alınan dinazor maketi ve çeşitli cihazlara harcanan paranın israf olduğunu vurguladı. Kalkan sözlerine, “13 Şubat 2015 tarihinde bir ihale yaptınız 19 adet dinazor maketi, 19 adet hoparlör ve kontrol kutusu saklama kayası, 19 adet dinazor bilgi bankası, 4 adet akülü kepçe 12 Mart 2015 tarihinde bu ihalenin sözleşmesi imzalandı. Bu sözleşmeye göre 956 bin lira yani eski parayla 956 milyarı dinazor maketine yatırdınız. 19 dinazoru ve 1 Trilyona yakın parayı israf olarak görüyorum”şeklinde konuştu. Şahinbey belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun cevabı ise sert oldu . Tahmazoğlu, Uğur Kalkan’a, “Bu bir ufuk meselesidir. Eğer ben geçmişle kıyaslarsam sen zararlı çıkarsın 15 yıl boyunca Şahinbey'i siz yönettiniz. Kaç park yaptınız? Yapmadığınız için bilmiyorsunuz. Biz 1 Milyon 720 bin metrekare yani Türkiye'nin en büyük parkını yaptık 86 bin metrekare gölet var o parkta, 7,5 km yürüyüş yolu, ve bisiklet yolu var, amfiler, çocuk parkları, içinde yok yok. Bu bir ufuk meselesidir vatandaşın memnuniyeti bizim için önemli” şeklinde cevap verdi.

Açılışlarda hiç bir partinin bayrağı yoktu

CHP meclis üyesi Mehmet Dokbay, sosyal tesislerin açılışının seçim malzemesi yapıldığını iddia etti. Dokbay gündem dışı söz alarak, “Son bir ay içerisinde açılışı yaptığınız 3 sosyal tesisin bitirilmesi, özellikle seçim dönemi mi beklendi. Sosyal tesis açılışlarında siyasi propaganda yapıyorsunuz “ diye konuştu. Mehmet Tahmazoğlu soruya “Yapılan tesisler yeni bitti. Bu açılışlarımızda hiç bir partinin propagandasını yapmıyoruz. Açılışlarda hiç bir partinin bayrağı yoktu. Biz herkesi davet ettik. Kurdele kesiminde de o mahallede oturan çocukları, gençleri çağırıp onlarla açılış yapmaya çalışıyoruz” şeklinde cevap verdi. Mansur YALVAÇ