Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dün büyük gerginlik anlar yaşandı. HDP Milletvekili Mahmut Toğrul'un, İŞID'in Gaziantep'teki varlığının araştırılması için komisyon kurulması önerisi görüşüldü. Toğrul'un önerisi AK Parti Gaziantep Milletvekilleri ve CHP Milletvekilleri arasında gerginlik yaşanmasına neden oldu. Şamil Tayyar'ın yaptığı konuşmada HDP ve CHP'li milletvekillerine hakaret etmesiyle birlikte ortalık karıştı.

Toğrul, mecliste "Gaziantep'te insanlar sokağa çıkamaz oldu. İŞID bu kente yerleşti. Ama kimse bunu görmek istemiyor" demesiyle AK Parti Gaziantep Milletvekillerinden Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Şamil Tayyar ve Ahmet Uzer, tepki gösterdi. Bilgilerin yanlış olduğunu savunan vekiller hep bir ağızdan "Bunlar hayal ürünüdür" dedi.

ÖNCE TOĞRUL KONUŞTU

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, TBMM kürsüsünden Gaziantep'teki İŞID tehlikesinin boyutlarını anlattı. Toğrul, "Gaziantep ilimizde durum hiç iyiye gitmiyor. İŞID bu kente yerleşti, hücre evleri her yeri sardı. Gaziantep halkı sokağa çıkmaya korkar oldu. Bunun için komisyon kurulması ve araştırma yapılması gerekir. Gaziantep basını hergün yazıyor. Ama sizler tehlikeyi göremiyorsunuz" dedi.

TAYYAR HAKARET ETTİ

Toğrul'dan sonra söz alan AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar ise, Toğrul'a büyük tepki gösterdi. Toğrul'un iddialarının yalan olduğunu söyleyen Tayyar, "Sizler İŞID'le işbirliğinden bahsediyorsunuz, ama PKK'nın koynunda yatıyorsunuz. Eğer Gaziantep polisi önlem almasaydı İstanbul binanız, Cumhuriyet Gazetesi bombalanacaktı. Ama Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olağanüstü bir çalışma ile 26 operasyon düzenleyerek, ciddi önlemler almıştır. Gaziantep güvenli bir şehirdir" diye konuştu.

ALTAY'DAN DEVE HİKAYESİ

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay'ın söz alarak Şamil Tayyar'ın eleştirisinin ardından anlattığı deve hikayesi ortamı iyice gerdi. Altay, "Develerin sahibi develerinden helallik istemiş. Onlar da helallik vereceklerini ancak bir konuda veremeyeceklerini söylemiş. Develer, yıllarca bizi aç ve susuz bıraktın ama hakkımız sana helal olsun. Bir tek konuda helal etmiyoruz o da yıllarca bizi bir eşeğin arkasında yürüttün" dedi. Bunun üzerine mecliste bir gerginlik daha yaşandı. Söz alan Tayyar cevaben, "Okumak cehaleti giderir, eşşeklik baki kalır" dedi. HABER MERKEZİ