CHP grubu adına kürsüde konuşma yapan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici konuşması sırasında 'Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı doktora gönderelim' deyince AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar ile karşılıklı tartışma çıktı. Hikmet Ayar, CHP milletvekili Akif Ekici'nin üzerine yürüdü. Araya giren milletvekilleri kavga çıkmasını önledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri, TBMM Genel Kurulu'nda tartışmaya neden oldu.

Ekici, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, anayasa çalışmalarına değindi.

Ekici, "İradesini, fikrini, düşüncesini bir tek kişiye teslim etmiş bir grupla aynı masaya oturup, anayasa yapılamayacağını" savundu. Bir AK Parti Grup Başkanvekili'nin, Anayasa Mahkemesinin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e yönelik kararından önce mutlu olduğunu söylediğini belirten Ekici, şunları söyledi:

"Yukarıdaki ağabeyinin açıklamasından sonra, mahkemenin hak ihlali yaptığını söylüyor. Bu düşüncedeki insanlarla nasıl bir araya oturulup anayasa yapılır? AKP Grubu'na soruyorum, bu kadar ülkeye haksızlık yapan, ülkeyi bu hale getiren bir Cumhurbaşkanı var. Hiçbiriniz Allah için çıkıp, 'ey Cumhurbaşkanı ne yapıyorsun, ülkeyi nereye götürüyorsun?' demiyorsunuz.

Bir tavsiyede bulunacağım, dört gruba da öneriyorum. Bölgemizde bazı yaşlı insanlar olur, söz dinlemez, hasta olur doktora gitmek istemez, aile büyükleri, bölgenin önde gelenleri bir araya gelir bu rahatsız kişiyi tedavi olmak için ikna eder. Dört grup oluşturalım, bu Recep Tayyip Erdoğan'ı doktora götürelim. Çünkü şuurunu kaybetmiş. Utanmazsanız peygamber diyeceksiniz."

Ekici'nin sözlerine, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar ile Ekici'nin birbirinin üzerine yürümek istemesine, araya giren milletvekilleri engel oldu. Bu arada CHP ile AK Parti'li milletvekilleri birbirlerine karşılıklı laf attı.Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, birleşime ara verdi.