Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ekonomik kalkınma yolunda kadınların üretim gücünden yararlanmak gerektiğini vurgulayarak, “2023 yılı hedeflerini gerçekleştirebilmemiz için kadınların iş hayatına daha fazla katılması gerekiyor. Benim arzum; Meclis’in yüzde 50’sini, bunu yapamıyorsak bile yüzde 30-35’ini kadınlardan oluşturmak” dedi.

GSO'DA BİR İLKE İMZA ATTIK

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu’na, “B2B İş Günleri’’ etkinliğine ve bu kapsamda gerçekleştirdikleri “KAGİDER İş Günleri Fuarı” na verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Kadınların iş hayatına katılması için ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Konukoğlu, Gaziantep Genç İşadamları Derneği’ni 1993 yılında kurdukları sırada Kadınlar Kurulu’nu oluşturmayı kararlaştırdıklarını, kadınların da derneğe üye olması için öncülük yaptıklarını anlattı.

GSO tarihinde bir ilke imza attıklarını, 1989 yılında kurulan Sanayi Odası’nın son seçiminde Meclise 3 bayanın girdiğini anımsatan Konukoğlu, “Bu arkadaşlarımızdan Ferhan Sağım Yönetim Kurulumuza seçildi. Benim arzum; Meclis’in yüzde 50’sini, bunu yapamıyorsak bile yüzde 30-35’ini kadınlardan oluşturmak” dedi.

Konukoğlu, Türkiye nüfusunun yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“2023 yılında kişi başına milli geliri 25 bin dolara çıkarmayı, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz. Bunu bizim tek başımıza yapma şansımız yok. Bunun için kadınların iş hayatına daha fazla katılması gerekiyor. Gaziantep olarak da 2023 yılı hedeflerimiz arasında 30 milyar dolar ihracat yapma, çalışan sayısını 350 bine çıkarma, en az 20 ulusal ve uluslararası marka oluşturma var. Bunları gerçekleştireceğimize yürekten inanıyoruz. Sizlerin de bize inanması gerekiyor. Bu hayalleri gerçekleştirmek için bizimle birlikte çalışmanız gerekiyor. Ülke olarak bir hayalimiz var. Bu birlikteliği oluşturduğumuz zaman bunu başaracağımıza inanıyorum.” İHA