Şahinbey Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 1'inci oturumuna, akla hayale gelmeyecek bir istek damga vurdu. Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başkanlığında belediye meclis salonunda yapılan meclis toplantısına, CHP'li meclis üyesi Yılmaz Kireç'in 2 tane bankı meclis gündemine getirmesi alay konusu oldu. Kireç, bank isteklerinin yerine getirilmediğini söylerken, park bahçeler müdürünün telefonda kendilerine ters davrandığını söyledi. Tahmazoğlu da, "Bu meclise gelecek bir konu değil. Personelle ilgili bir sıkıntıyı bana söyleyin, beni arayın" dedi.

Meclis toplantısının açılışında konuşan Tahmazoğlu, Ekim ayı faaliyetlerini sinevizyon eşliğinde anlattı. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında gündem maddelerinin 10’u İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, 5’i ise Plan Bütçe Komisyonu’na, sevk edildi oy birliği ile komisyonlara havale edildi. Gündeme sonradan dahil edilen bir madde ise görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

İKİ BANK TALEBİMİZ CİDDİYE ALINMIYOR

Meclis toplantısının sonunda söz alan CHP'li meclis üyesi Yılmaz Kireç, Park Bahçeler Müdüründen şikayetçi oldu. Kireç, bank isteklerinin yerine getirilmediğini söylerken, park bahçeler müdürünün telefonda kendilerine ters davrandığını söyledi.

Tahmazoğlu'nun, 'bu konuyu özelde konuşalım' sözleri üzerine Kireç, "Sosyal tesislere bir öğrenciyle ilgili bir talebimiz, iki bank talebimiz ciddiye alınmıyor. Belediyenin sosyal tesislerinde üniversiteye hazırlanan öğrencilere kurs veriliyor. Bizede fakir öğrencilerden bu yönde talep geliyor. Belediye Başkan Yardımcısını da arıyoruz ancak sonuç alamıyoruz. Biz bütün meclis üyelerine eşit davranılmasını istiyoruz" dedi. Tahmazoğlu, "Bu meclise gelecek bir konu değil. Personelle ilgili bir sıkıntıyı bana söyleyin, beni arayın. Aksi halde farklı anlam verilmesini istediğinizi düşünürüm, mecliste bunu dile getirmeye gerek yok" dedi.

CUMA GÜZEL:BİZE SÖYLEYİN

Kireç de, "Böyle basit konular için sizi niye arayalım?Kendimiz için bir şey istemiyoruz. Kendi oturduğumuz apartmana, siteye bank istemiyoruz. Park Bahçeler Müdürlüğü apartmanlara, sitelere bank dağıtıyor, bizede vatandaşlardan bu yönde talep geldiğinde yardımcı olmak istiyoruz" dedi. Tahmazoğlu, da "Basit konuysa niye meclise getiriyorsunuz?" dedi. Cuma Güzel söz alarak, "Bize söyleyin. Gerekeni yaparız" dedi. Ak Parti Meclis üyesi İbrahim Bal da söz alarak, "Önemli bir seçim geçirdik. Böyle ciddi bir konu varken bunlar konuşuluyor. 1 Kasım seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu seçimlerin istikrar, kardeşlik, barışa katkı sağlamasını temenni ediyorum" dedi. Meral KINACILAR