Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin İskandinav ülkelerin yaptıkları 5 günlük gezi sona erdi. 5 günlük gezide, önce 20 Ağustos’ta Helsinki’ye gidildi. 2. Gün 21 Ağustos’ta Feribot ile Talinn gezisi gerçekleşti. Aynı gece tekrar Helsinki’ye otele gelen büyükşehir belediye meclis üyeleri, 3. Gün Porvoo Katedrali gezisi ve yemekten sonra, akşam üzeri gemi ile Stockholm’e hareket etti.

GEMİDE KONAKLADILAR

Cumartesi günü gemi yolculuğu yapan meclis üyeleri, akşam yemeği sonrası geceyi gemide geçirdiler. Sabah kahvaltısını yine gemide yapan heyet, gezinin 4. Gününü İsveç’in başkenti Stockholm’de gezip alışveriş yaparak geçirdi. Büyükşehir meclis üyelerinin 5 günlük gezisinin programında, 24 Ağustos pazartesi günü Stockholm’da saat 10 da İsveç bölgesel ve yerel yönetimler ajansı tarafından kentsel planlama toplantısına katılım gerçekleşti.

FATMA ŞAHİN KATILMADI

Gezide kafile başkanlığını Mehmet Durdu Yetkinşekerci’nin yaptığı, Fatma Şahin’in ise bu geziye katılmadığı öğrenildi. Ancak Ak Parti, CHP ve MHP meclis üyelerinin hepsinin geziye katıldığı bildirildi.

SOSYAL SİTELERDE PAYLAŞMADILAR

Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin İskandinav ülkelerine yaptıkları gezinin sosyal paylaşım sitelerinde bahsedilmeyişi dikkat çekti. Dün Stockholm’da akşam saatlerinde Türkiye’ye uçan belediye meclis üyelerinin THY tarifesine göre, bu sabaha karşı saat 03 de şehrimizde olması gerekiyor.