Şahinbey Belediye Meclis toplantısı başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında CHP'li meclis üyeleri denetim komisyonuna muhalefetten üye alınmaması konusu gündeme getirdi. Tahmazoğlu'nun, "Çok çalışın sayınızı artırın, denetim komisyonuna girin" sözleri üzerine meclis üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Şahinbey Belediyesi Meclisi, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında toplandı. Şahinbey Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündeme ilişkin 15 madde ele alındı. Ele alınan 15 maddenin 15'ide oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi. Şahinbey Belediyesi'nin geçen ay yaptığı projeleri anlatan Başkan Tahmazoğlu, yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında bazı konutların bitmek üzere olduğunu söyledi. Tahmazoğlu, “Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapımı devam eden Çamlıca Konutlarının 2, 3,4 ve 5’inci etapları 1-2 ay sonra bitecektir. Yapımı tamamlanan ilk etabın da satışları tamamlandı ve bu etapta dairemiz kalmadı” dedi.

YEŞİLVADİ DE SONA GELİNDİ

Yeşilvadi Projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Başkan Tahmazoğlu, “Türkiye’nin en büyük parkını içeren 1 milyon 700 bin metrekarelik Yeşilvadi projesinin 1 milyon 250 bin metrekarelik bölümü tamamlandı. Geriye kalan 450 bin metrekarelik alan ise bu yıl içinde tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Şahinbey Meclisinde denetim komisyonu konusu yine gündem oldu. CHP'li ve AKP'li meclis üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. CHP'li meclis üyesi Mehmet Dokbay mecliste yaptığı konuşmayla Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine denetim komisyonuna muhalefetten üye almaları dolayısıyla teşekkür etti ve bu durumda neler düşündüğünü Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu'na sordu. Dokbay, "Büyükşehir Belediye meclisinde denetim komisyonuna muhalefetten bir kişi alındı. Emeği geçen meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Sizde keşke bizde belediye meclisine muhalefetten bir kişi alsaydım diye düşündünüz mü?" dedi.

Nihat Aydıngüler, "Bu kararı meclis üyeleri almıştır, belediye başkanı bu kararı vermemiştir" dedi.

Tahmazoğlu, "Denetim komisyonuna 3 ya da 5 üye alınır meclis bu yıl böyle bir karar aldı. Sayınız yetmiyor, kurtarmıyor. 8 kişisiniz biraz daha fazla çalışın sayınızı artırın sizde denetim komisyonuna girin" dedi.

Dokbay, "Siz bizim grup sayımızla dalga geçemezsiniz" dedi.

Tahmazoğlu da, "Önümüzdeki yıl farklı bir karar alabilir. Seçimlerle ilgili yapmış olduğumuz bir hukuksuzluğu düşünüyorsanız bunun yeri yargıdır. Ben dalga geçmiyorum" dedi.

Yılmaz Kireç, "Yasal olarak bu denetim komisyonuna girmek yasal hakkımız, yasal yollara başvuru yapacağız" dedi.

Tahmazoğlu ise "Öyle bir karar varsa mahkeme öyle bir karar verirse uygularım" dedi.

Kendisine daha önce mecliste sorulan soruları da cevaplayan Başkan Tahmazoğlu belediyelerin bilboardlarda reklam yayınlanması ile alakalı olarak şunları söyledi: "Belediyelerin bilboardlarıyla alakalı olarak bu konuda oldukça hassasız. 5393 sayılı yasa gereği belediye başkanı belediyenin başıdır. Yaptığımız çalışmaları vatandaşın bilmesi açısından birtakım çalışmalarımız oluyor ama belediyemiz bilboardlara yaptığı hiçbir reklama herhangi bir ücret ödemiyor. Belediyenin parklarının içindeki bilboardlara para vermiyoruz. Ben belediye başkanıyım, vatandaşların özel gününü tebrik ediyorum" dedi.

Gündeme alınan 15 maddenin 8’i İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edilirken 7 madde ise incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Gündemde görüşülecek madde kalmadığından meclis 5 Şubat 2015 Perşembe günü saat 14.00'de yeniden toplanmak üzere kapandı.

***