Alternatifenerji.com Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek enerji basını ve enerji sektörü profesyonelleriyle birlikte Enerjide Medya’nın Yeri etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlikte MB Holding “Yılın En Sıcakkanlı Şirketi” seçildi. Alternatifenerji.com tarafından ilki gerçekleştirilen enerji basını ile enerji sektörü profesyonelleri bir araya getirilerek düzenlenen “Enerjide Medya’nıın Yeri” etkinliği büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz aylarda Bursa’da düzenlenen Alternatif Enerji etkinliğine katılan Uluslararası Jeotermal Birliği Başkanı ve MB Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiği, jeotermal enerji yatırımlarıyla ilgili öğrencilere bilgi verdi.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılaşan, yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemiz için paha biçilemez kaynaklar olduğunun altını çizen Balat’a, Bursa’daki bu etkinliğe bizzat ve sadece bu etkinlik nedeni katılması, gençlerle son derece samimi ve yakın ilişkiler kurması, magmaya en yakın enerji türü olan jeotermal enerjide Türkiye’nin ilk ve büyük yatırımcılarından olması ve Dora-3 Ünite-1 ve Dora-3 Ünite-2 santralini devreye alıp Dora-4 santralinin temelini atması, her demecinde temiz enerjiye olan inancını yenilemesi ve sıcakkanlı olması nedeniyle Yılın En Sıcakkanlı şirketi olarak MB Holding belirlendi.

AŞNÜK BİLGİ VERDİ

Ödülü MB Holding adına Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Aşnük aldı. Aşnük; “ Biz Türkiye’nin ilk özel jeotermal santralini kurduk ve bu ülke için güzel bir başlangıca imza attık. Ekonomik ve çevresel anlamda enerji verimliliğini artıran ileri teknolojileri santrallerimizde kullanmakta olup, ülkemizin baz enerji arz güvenliğini sağlamak üzere yatırımlarımızla büyümeye devam etmekteyiz. Unutmamak lazım ki jeotermal kaynaklar doğa dostu, yerli ve yenilenebilir kaynaklardır. Biz bu kaynakları koruyabilmek ve gelecek nesile böyle bir miras bırakabilmek için çok çalışıyoruz. Bu yüzden de Türkiye’nin her bölgesine ulaşmaya çalışarak ekonomik ve toplumsal gelişimin yanı sıra çevre bilincinin arttırılması konusunda ve jeotermal enerji hakkında yoğun bir bilgi akışı sağlıyoruz. Başkanımız Muharrem Bey’in her zaman dediği gibi başarmak bizim için en büyük mutluluk. Ve biz holding olarak bulunduğumuz her sektörde başarıya giderken çevreye dost bir yaklaşım sunuyoruz. İşte bu yüzden böyle değerli bir ödülü layık görülmek bizleri onurlandırmıştır. Teşekkür ederiz ”dedi. Bülten