Enerji Bir-Sen TBMM Enerji Komisyonu, Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Enerji Bir-Sen heyeti adına Gaziantep’teki Enerji sorunları dile getiren Enerji Bir-Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Ali Yücel, "kentin Enerji sorunlarının çözümü için bu sektördeki tüm kurum ve kuruluşların işbirliği önem arz etmektedir” dedi.

Daha sonra da sendikal çalışmaları hakkında bilgi veren Yücel, 2015 yılında yapacakları toplu sözleşmeyi siyaset ve grev hakkıyla taçlandırılmak istediklerini ifade ederek, geçtiğimiz yıl TEDAŞ’ın tamamen EÜAŞ, Gayrimenkul A.Ş. ve TKİ’nin kısmen özelleştirilmesiyle 2500’e yakın üye kaybı yaşadıklarını, ancak tüm olumsuzluklara rağmen günden güne büyüyen bir sendika olduklarını söyledi.

TOPLUMSAL OLAYLARA

DUYARSIZ KALMAYACAĞIZ

Yücel, sendikal faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal olaylara hiçbir dönemde duyarsız kalmadıklarını belirterek, "Yeniden Büyük Türkiye ve yeni bir medeniyet inşası için önyargılardan sıyrılarak, konuşarak, tartışarak, empati ve özeleştiri yaparak bir çok sorunların aşılacağını, Bin yıllık birlikte yaşama iradesini ve kardeşliği daha da güçlendirme, demokratik hak ve özgürlükler temelinde terör sorunu, inanç özgürlüğü, eşit yurttaşlık gibi kronik sorunları çözme sürecinin, kararlılıkla, ortak akılla ve silahtan arınmış bir zeminde sürdürülmesinin gerektiğini düşünüyoruz."

MAZICIOĞLU MEMNUN OLDU

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren TBMM Enerji Komisyonu Başkanı, Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu , STK’ların görüşlerine her zaman değer verdiklerini ve kapılarını her zaman STK temsilcilerine açık olduğunu ifade ederek Enerji Bir-Sen heyetine ziyaretten dolayı teşekkür etti. BÜLTEN