TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Maliye ve Ekonomi Başkan Yardımcısı Wu Rıtu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Mazıcıoğlu, coğrafi konumu itibarıyla Çinli firmalar için bir üretim ve lojistik merkezi olarak cazip imkânlar sunan Türkiye'nin, Çinli yatırımcılara AB, Akdeniz, Kafkaslar, Orta Asya ve Ortadoğu pazarları gibi geniş alanlara ulaşmaları imkânını sunmakta olduğunu söyledi. 

Mazıcıoğlu, ticaret açığının azaltılması ve ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için Çin Halk Cumhuriyeti'nin kamu ve özel teşebbüslerinin özellikle altyapı projeleri, farklı endüstri ve teknoloji alanlarında Türkiye'ye doğrudan yatırımlarının arttırılmasının ikili ticaret hacmindeki açığın kapatılmasına katkı sağlayacağını belirtti. 
Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Maliye ve Ekonomi Başkan Yardımcısı Wu Rıtu ise gerçekleştirdiği konuşmasında TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu' na kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti. 

Çin ve Türkiye'nin dost ve kardeş iki ülke olduğunu belirten Maliye ve Ekonomi Başkan Yardımcısı Wu Rıtu ikili ilişkileri her alanda geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti. Bülten