DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde geçen cumartesi günü PKK'lılar tarafından kaçırılan ve HDP'li heyet tarafından teslim alınan uzman çavuş Hasan Demircan'ın Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'nde yaşayan ailesinin evindeki matem, sevince dönüştü. Serbest bırakılma haberiyle mutlu olduklarını söyleyen anne Fatma Demircan, "Analar ağlamasın, askerler ölmesin" dedi.

Lice İlçesi'ne bağlı Abalı Köyü'nde bulunan Abalı Jandarma Karakolu'ndaki inşaatı protesto eden bir grup PKK'lı, geçen cumartesi otobüsle bölgeye gelen 2 uzman çavuşu kaçırdı. Kaçırılan uzman çavuşlar,HDP'li heyet tarafından teslim alındı. Uzman çavuşlardan Hasan Demircan'ın Nurdağı'na bağlı Gözlühöyük Köyü'nde oturan yakınlarının hüzünlü bekleyişi, serbest bırakılma haberiyle yerini sevince bıraktı. 23 Mayıs'ta evlenecek olan Demircan'ın ağabeyi Ahmet Demircan, çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Devletimizden Allah razı olsun. Bu mübarek günde iki bayram birden yaşadık. Emeği geçen devlet büyüklerimize ve herkeslere çok çok teşekkür ederiz. Çok mutluyuz" dedi.

BAYRAM HAVASI

Hasan Demircan’ın ağabeyi Ahmet Demircan, müjdeli haberle büyük bir sevinç yaşadıklarını belirterek, “Kardeşim 5 gündür kaçırılmıştı. Çok şükür bugün mutlu haberi aldık. Tüm devlet yetkililerimizden Allah razı olsun. Bu gün ilk haberi televizyonda alt yazılarda gördük ama inanamadık. Diyarbakır Vali Yardımcısı ile görüştük ve onlar bize haber verdi. Kendisinin sesini de duyduk ve çok iyi geliyordu ve sağlığı gayet iyiydi, biraz yorgundu sanırım. Şuanda Lice Kaymakamlığı’nda ve gerekli işlemler yapılıyor. Haberi aldığımızda burada bir bayram havası oldu. Burada hem kandili bir bayram gibi hem de onun kurtarılmasını bayram gibi karşıladık. Üçüncü bayramı da inşallah kardeşimin düğününü yaparak yaşayacağız” dedi.

23 MAYIS'TA DÜĞÜN

Kardeşinin 23 Mayıs’ta yapılacak düğünü için hazırlık yaptıklarını anlatan ağabey Demircan, “Kardeşim ayın 18’inde izine gelip, düğününü yapacaktı. İnşallah bir an önce gelirse 23 Mayıs’ta düğününü yapacağız. Kendisi 4 ay önce izne gelmişti ve görev yaptığı bölgede bir sorun yaşamadığını söylemişti” diye konuştu.

'ANALAR AĞLAMASIN'

Anne Fatma Demircan ise artık analar ağlamasın diyerek, şunları söyledi: "Bu mübarek günde bizi sevindirenleri de Allah sevindirsin. Başbakanımıza, komutanlarımıza, içişleri bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ederiz. Analar ağlamasın, askerler ölmesin, barış istiyoruz." İHA - DHA