Adaylardan Eyyüp Ökkeş Boynukısa 89 oy alırak odanın yeni başkanı seçildi. Rakibi Tuncay İşçi ise 59 oyda kalarak yarışı kaybeden taraf oldu.

FAALİYET RAPORU OKUNDU

Gaziantep Matbaacılar Odası’nın Olağan Genel Kurul Kongresi, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nde(GESOB) yapıldı. Kongrenin divan başkanlığına, GESOB Yönetim Kurulu Üyesi Settar Kıratlı getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, toplantı denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla devam etti. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

BOYNUKISA: MESLEĞİMİZİ TÜRKİYE ÇAPINDA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Gaziantep Matbaacılar Odası Başkan Adayı Eyyüp Ökkeş Boynukısa, konuşmasına adaylığını koymayan Ökkeş Sönmezoğlu’na emeklerinden dolayı teşekkür ederek başladı. Boynukısa, “Mesleğimiz ile ilgili sorunları ve çözümleri hakkında çalışmalar yaptık. Eğitim, rekabet, kayıtdışılık, maliyet hesabı ve kalifiye eleman sorunumuz var. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım seçim kazanma arzusu ya da kaybetme korkusuyla değil mesleğini Türkiye çapında daha ileri noktalara taşımak için bir araya geldik. Bu görev hatır işi değil ekip işidir. Ben de ekibe güveniyorum. Bu göreve talibiz.” dedi.

İŞÇİ: ÖNCELİKLİ HEDEFLERİMİZ VAR

Diğer Başkan Adayı Tuncay İşçi’de 1989 yılından beri sektörün içinde olduğunu ve sektörün sorunları konusunda yeterince bilgi ve birikime sahip olduğunu kaydetti. İşçi, “Gaziantep Matbaacılar Odası olarak üyelerimizin sorunları ve çözümleri için yapılabilecek yenilikleri hayata geçirmeye şahsım olarak zaman ayırıp faydalı olacağıma inanıyorum. Öncelikli hedeflerimiz; Odamıza ait web sitesi kurmak, üyelerimizin sağlık, eğitim ve benzeri hizmetlerden indirimli faydalanmasını sağlamak için ilgili kurumlarla anlaşma yapmak, kalifiye eleman yetiştirilmesi için meslek liseleri ile birlikte çalışmak, düzenlenmekte olan fuar gezileri için üyelerimizin indirimli havayolu ile fuar ziyaretlerini sağlamak, odamıza gelir elde etmek için üç ayda bir dergi çıkarmak, üyelerimizin katılımı ile istişare toplantıları düzenleyip fikirlerinizden faydalanarak sürekli bir arada olmak istiyoruz. Odamıza 2005-2018 yılları arasında başkanlık yapan Sayın Ökkeş Sönmezoğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

SÖNMEZOĞLU: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yapılan genel kurulda aday olmayan Gaziantep Matbaacılar Odası Eski Başkanı Ökkeş Sönmezoğlu, 2005’ten 2013’e kadar bu odada hizmet vermeye gayret gösterdilerini belirterek,” Zaman zaman üzüldük zaman zaman sevindik ama bir şeyler yaptığımıza inanıyorum. Odamızın kuruluşundan bu yana emeği geçen, buraya taş üstüne taş koyan, odamıza her türlü destek olan her kese teşekkür ediyorum.İki adayın birleşerek tek liste seçime girmesine isterdim ama maalesef ayrı ayrı yarışmaya girdiler. Seçimde kazanan inşallah Gaziantep Matbaacılar Odası olur” şeklinde konuştu.

KÜSBEOĞLU: ÖNEMLİ OLAN ESNAFIN KAZANMASIDIR

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise, şunları dile getirdi: “Sayın Ökkeş Sönmezoğlu’na vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizim arzumuz burada kimin kazandığı meselesi değildir. Önemli olan esnafın kazanmasıdır. Çünkü hizmet esnafımıza yapılacak. Seçilecek başkanımız o koltukta oturmak için değil esnafımıza hizmet etmek için gelecek. Göreve gelecek başkanımız öncelikli olarak esnafa hizmet edecektir.”

Boynukısa’nın Yönetim Kurulu Asil Üyeler Listesinde şu isimler bulunuyor: Harun Koçuşağı, Hasan Bağcı, Hüseyin Karakuş, Selçuk Kalalı, Murat Zengin, Yunus Yağcı.

Denetim Kurulu Asil Üyeleri listesinde ise şu isimler bulunuyor: Kadir AKarsu, Mustafa Volkan Yorğuner, Süleyman Kahraman. AYŞEGÜL BAĞCI