AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'destan yazma' sözü istediği Gaziantep mitinginde projelerini müjdeledi. Gaziantep'le gurur duyduğunu belirten Davutoğlu, Şahinbey, Şehitkamil ve Karayılan vurgusu yaptığı konuşmasında, "Gaziantep kararını vermiş, destan yazıyor. Maşallah size. Bugün kader günüdür. Namus için ayağa kalkan Antepliler kader günü için ayağa kalkmaya var mısınız?" dedi.

Sözlerine şiirle başlayan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile kalabalığı selamladı. Davutoğlu, 'yiğit insanlara selam olsun' dediği Gazianteplilere maşallah çekti… Gaziantep'in kendilerini bağrına bastığını söyleyen Davutoğlu, "Buradan bütün alanı görüyoruz. Öyle bir manzara var ki… Al ve AK bayrak yan yana… Evet Gaziantepliler yeni bir destan yazmaya Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmaya, İstiklal savaşında yaptığımız mücadeleye yeniden var mısınız? 7 Haziran'da bu öncülük için sandıklara gidecek miyiz ? Yeni Türkiye geliyor diyecek misiniz" diye sordu.

GAZİANTEP'İ GÖRÜNCE YORULMAM

Şu ana kadar 78 vilayete gittiğini ve sona doğru Gaziantep'e gelmek istediğini anlatan Davutoğlu, "Gaziantep bizi öyle bir karşıladı ki, Türkiye'de bir tur daha atsak yorulmayız. Gaziantep'ten Allah razı olsun.

Biz en güçlü mesajları vermek için mitingimizi cuma gününe koyduk. Biliyorduk ki, Gaziantep destanı için ayağa kalkacak. Şahinbey'in torunları bizi mahçup etmediler, etmeyecekler"

SINAVA HAZIR MISINIZ ?

Davutoğlu, Gaziantep'in pazar günü önemli bir sınav vereceğini de söylediği konuşmasında, “Bizi sınavda birinci yapmaya hazır mısınız ? Şahinbey'in ruhuna Antep destanı yazacak mıyız ? Bu hepimizin sınavı"

ÇOK DESTANLAR YAZDI

Gaziantep'in çok destanlar yazdığını belirten Davutoğlu, "Gaziantep hem istiklal destanı, hem ekonomik destan, hem de kalkınmada destan yazdı. Gaziantep bu asırda ensan oldu ensar. Suriyelilere kucak açtı. Bundan ötesi var mı ?"

MÜJDELER PEŞ PEŞE GELDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu müjdeleri peş peşe sıraladı. 1578 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesini yapacaklarını söyleyen Davutoğlu, "Bunun yanında 300 yataklı Şirinevler hastanesi yapacağız. İktidara geldiğimizde Gaziantep Havalimanı'na inan yolcu sayısı 223 bindi. Şimdi kaç oldu biliyor musunuz ? 2 milyon 100 bin.. On misli, on misli. Hedefler büyük. Biz ne yapacağız havaalanı ve otogarı yenileyip, 10 milyon kişi taşıyacağız"

AMANOS'U DELECEĞİZ

Davutoğlu, ""Şehir Hastanesi projemiz var. Amanos tüneli bile gelecek. Hızlı tren projemiz var. Hızlı tren İstanbul'dan, Ankara'ya, Eskişehir'e, Konya'ya geldi. Konya'dan, Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye'ye gelecek. Osmaniye'den de Gaziantep'e gelecek. Şanlıurfa ile devam edecek, Mardin ve Habur'a kadar gidecem" dedi.

GAZİRAY PROJESİ

Gaziantep'e müjdelere devam eden Davutoğlu, "Gaziantep'te feribot var. Feribotla Şanlıurfa'ya gidebiliyorsunuz. Gaziantep, tünelleri aşılarak gidilen şehir. Gaziray projesi var. 5 bin kişilik kapalı spor salonu yapıyoruz. Uluslararası kültür kongre merkezi yapıyoruz" dedi.

Gaziantep'e 100 bin konutluk bir projeden bahseden Davutoğlu, bunun 50 bininin imzadan çıktığını söyledi. Davutoğlu, " 5.4 milyon metrekarelik arsanın tahsisi yapıldı. İmzasını bakanlar kurulundan çıkarıp Gaziantep'in huzuruna öyle geldim" dedi.

EVİMİZİN MARKASI

"İstiklalimizin, direnişimizin onurumuzun markası Gaziantep" diye devam eden Davutoğlu, "Gaziantep'in tatlı dilli insanları. Gaziantep'e uluslararası kültür kongre fuar merkezi yapıyoruz. Bütün bu hizmetlerle güzel bir geleceğe yürüyor. 7 Haziran pazar günü kader günüdür yürümeye var mısın Gaziantep…" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT - MERAL KINACILAR - MANSUR YALVAÇ