İkinci etap kamp çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı – Siyahlı dev adamlar, ligde bu sezon ses getirmek istiyor. Geçen sezon ligde taraftarlarını çok üzdüklerini belirten baş antrenör Nenad Markovıc, bu sezon ise hedeflerinin Play Off finalleri olduğunu kaydetti.

ANTRENMAN TEMPOSU AĞIR

Kamp çalışmalarının istedikleri düzeyde gittiğini ifade eden Markovıç, “Özellikle kondisyon ağırlıklı çalışmalar yapmamız nedeniyle oyuncularımız bir hayli zorlanıyorlar ama bunun meyvesini de ligde alacaklardır. Kamp çalışmalarında yüklemeyi ne kadar fazla yaparsak ligde sonucunu olumlu yönde alırız. Antrenman tempolarının ağır olduğunu biliyorum ve bu konuda oyuncuların şikâyetini de farkındayım ama eğer ligde başarılı bir ekip olmak istiyorsak bu ağır tempoyu devam ettirmek zorundayız” dedi.

MESAFE KAT ETTİLER

Kampın kendileri açısından en güzel taraftarlarından birinin de kaynaşma olduğunu aktaran Markoviç, “Oyuncularımızın tamamına yakını yeni olmasından dolayı birbirlerini tanımıyorlardı ama Çanakkale ve Bosna Hersek kamplarında kaynaşma sürecini çabuk atlatıyoruz. Bu konuda oyuncularımız bir hayli mesafe kat ettiler. Sezona kadar da arkadaşlık düzeyi en iyi seviyelere geleceğine inanıyorum. Bir takımın başarılı olmasında en önemli etkenlerin başında arkadaşlık ve birbirlerine destek olma bağları gelir. Bu konu üzerinde de titizlikle duruyorum” dedi.

PLAY OFF DÜŞÜNÜYORUZ

Geçen sezon taraftarları hayal kırıklığına uğrattıklarını açıklayan Markoviç, “Ben her ne kadar takıma sonradan katılmış olsam da elde ki mevcut kadromuzla en iyisini yapmaya özen gösterdik. Son haftaya kadar da olsa ligde düşme korkusu yaşadık ama bu sezon durum öyle olmayacak. Bu takım Basketbol Erkekler Süper Liginde Play Off’u zorlayacak oyunculardan kurulu bir ekip oldu. Bizim hedefimiz ise taraftarlarımızı alacağımız galibiyetlerle mutlu etmek ve adımızı Play Off finallerine yazdırmak” diye konuştu. MUHARREM TÜRKOĞLU