Marka şehir Gaziantep’in ihracatıyla ünlü Organize Sanayi bölgesinde dün çıkan yangın, adeta KRAL ÇIPLAK dedirtti. Küçük bir depoda başlayan yangına zamanında müdahale edilemeyişi, OSB itfaiyesinin yetersiz kalışı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin çok geç gelmesi, plastik kökenli fabrikalardaki yangını söndürmek için özel köpüklü sistemin olmayışı ve kullanılmayışı yüzünden koskoca Özkaplan fabrikası göz göre göre kül oldu gitti.

Gaziantep gibi ihracatıyla Türkiye’nin gözde kentlerinin başında gelen OSB’de yer alan fabrikaların olası yangınlar için yeterli tedbirleri almayışı, buna karşılık itfaiyenin plastik kökenli üretim yapan fabrikalar için gerekli ekipman ve köpük bulundurmayışının bedeli ağır oldu. Irak’a ihracat yapamayan ve tüm malları depoda bulunan Özkaplan fabrikasının imalathane bölümü ve idari binasının büyüyen yangın sonucunda kullanılamaz hale gelmesi büyük üzüntü yarattı.

ÖĞLEDEN SONRA BAŞLADI

Gaziantep 4. OSB’de bulunan Özkaplan halı fabrikasının depo bölümünde bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Alevler rüzgarında etkisiyle kısa sürede tüm fabrikayı sardı.

fabrikanın depo bölümünde çıkan yangın zamanında müdahele edilemeyişi yüzünden fabrikayı tamamen sardı. Önce OSB’nin itfaiyesi, daha sonra Büyükşehir belediyesinin İtfaiye ekipleri iş makinalarıyla yangına müdahale etmesine rağmen yetersiz kaldı.

Bir süre sonra rüzgarında etkisiyle alevler tüm fabrikayı sardı. Onlarca itfaiye erinin katıldığı söndürme çalışmalarında yangın bir türlü kontrol altına alınamadı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise yangının meydana geldiği bölgedeki cadde ve sokakları trafiğe kapatarak olay yerine kimseyi yaklaştırmadı.