Ne varki, siyaseten ve bürokraten iç çekişmeler yüzünden ilimize istenilen hizmet yapılmıyor"dedi. İhsan Kaya konuşmasına devamla, Trafik, uyuşturucu, Suriyeliler, hava kirliliği başta olmak üzere, Gaziantep'in çok fazla sorunu olduğunu dile getirerek, "Marka şehir, marka şehir diye yıllarca birbirimizi avutttuk. Marka şehir, marka şehirden başka her türlü şeyede benzer hale geldi. Suriye'den gelen göçe zamanında tedbir alınmadığı için şehrimiz daha ileride olması gerekirken daha geride kaldı. Ne yazıkki Gaziantep'te bürokraside yetişmiş insan yokmuş gibi Türkiye'nin çeşitli illerinden insanlar atanarak bu şehir yönetilmeye çalışılıyorlar. Bu şehir böyle yönetilmez. Bu şehri Gazianteplilerin yönetmesi lazım. Dışarıdan gelenler yarın şehirden çekip gidecekler, ama Gaziantepli olsa gene yüzyüze bakacağız, biz kalacağız. Yani dışarıdan gelen insanlar geçici insanlar. Bunlar yanlış işler. Bu yanlışlıkları yapan kimler derseniz, bunlar Gaziantep'in milletvekillerinden kaynaklanıyor, bakanlarından kaynaklanıyor. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, valimiz, belediye başkanlarımız bir yumak halinde değiller. Herkesin kendi adamı var. Herkes kendi işine olanı istemeye çalışıyor. Onun içinde Gaziantep'te istenilen şey yapılmıyor. O yönden sıkıntı var" dedi.

EYÜP ÖZKEÇECİ EFENDİ İNSAN AMA SİYASETİ FAZLA BİLMİYOR

Başkan Yardımcısı Metin Demirçubuk ile birlikte Gazetemizi ziyaret eden BBP İl Başkanı İhsan Kaya, yönetim kurulu başkanı Ökkeş Özekşi'yle kentin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.İhsan Kaya," Suriye'den gelen göçe zamanında tedbir alınmadığı için şehrimiz daha ileride olması gerekirken daha geride kaldı. Ne yazıkki Gaziantep'te bürokraside yetişmiş insan yokmuş gibi Türkiye'nin çeşitli illerinden insanlar atanarak bu şehir yönetilmeye çalışılıyorlar. Bu şehir böyle yönetilmez. Bu şehri Gazianteplilerin yönetmesi lazım. Ak partinin bir il başkanı var beyefendi bir insan ama siyaseti fazla bilmiyor. Kimsenin işine karışmadı. Halbuki karışacaksın. İl başkanının atamalara da hakim olması lazım, Gaziantep'e hakim olması lazım, Gaziantep'in tüm sorunlarını bilmesi lazım, tüm daire müdürlerini, bürokrasiyi bilmesi lazım. Bürokrasiye hakim olamazsan, herkes kendi kafasına göre bir iş yaparsa böyle olur" dedi.

FATMA HANIM EKİBİNİ KURAMADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in bakanlık yapmasının kentimiz için bir şans olduğunu, ancak bu avantajın doğru kullanılamadığını belirten İhsan Kaya, "3 bakanımız var, birde bakan eniştemiz Fakıbaba var. Sayın Fatma Şahin bakanlıktan gelme. Eğer ilçe belediye belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz uyumlu halde çalışsalardı Gaziantep çok şanslı bir il olurdu. Ama ben bir uyum görmüyorum. Büyükşehir belediye başkanımız istediği yatırımı Gaziantep'e getirecek kapasitede. Milletvekilliği, bakanlık yapması, Cumhurbaşkanıyla, Başbakanla arasının çok iyi olması nedeniyle, Fatma hanıma Gaziantep'e ne isterse yok denilmeyeceğine inanıyorum. Ancak kendi aralarında uyum olmadığı için, Fatma hanım da kendi yönetimini kuramadığı için dışarıdan bize fazla bir şey göstermedi gibi geliyor. Ekip ruhu yok. Fatma hanım ekibini kuramadı, o yönden ben şanssız diyorum. Fatma Hanımın ekibinin Gaziantepli olması lazım" diye konuştu.

AİDAT İÇİN GELİYORLAR

Esnafın zor günlerden geçtiğini, sahibinin olmadığını dile getiren İhsan Kaya şunları söyledi:"Esnafımız sıkıntılı, esnaf olmazsa ülke olmaz. Defalarca esnaf bakanlığı mutlaka kurulması gerektiğini söylemiştim ama ne yazıkki buna kulak veren olmadı. Esnafın sahibi yok. Gaziantep'in göbeğinde Mütercim Asım caddesinde Halep çarşısı var, burada bir şahıs şikayet ederek 100-150 esnafın kişinin ekmek yediği yeri kapattırdı. O kadar esnaf perişan oldu.150 tane esnaf nereye gidecek? Ben bir tane esnaf odasının oraya gidipte onları ziyaret ettiğini görmedim. Ama aidat olursa, o esnaflardan aidatlarını alıyorlar. Biz konuştuktan sonra mesaj atıyorlar, biz esnafın sahibiyiz diyorlar. Tekrar seçimler oluyor. Yine aynı insanlar aynı koltuklarına tekrar oturuyorlar. Tamam seçimle geliyorlar ama ne yazıkki esnafta perişan durumda. İntiharlar başladı, iflaslar başladığı zaman esnafın hali ne olacak? Bunlar devletten bir kuruş para almayan insanlar. Kendi imkanlarıyla devlete elektriğini, suyunu, vergisini, bağkurunu her türlü görevini yerine getiren mükellefler. İşçi çalıştırıyolar. Bu adamlar nereye gidecek? Başka ülkelerden gelen insanlara bakıyoruz, onları doyuruyoruz, onların tüm giderlerini karşılıyoruz, üke olarak karşılamamızda lazım ama görüyoruzki, kendi ülkemizin esnaflarına o başkalarına yaptığımızı yapamıyoruz. Bu çok acı."

GAZİANTEP'TE HER KONUDA ÇEKİŞME VAR

İhsan Kaya,ilimizde her konuda çekişmeler yaşandığını, bir Gaziantepsyoru'u bile elimizde tutamadığımızı belirterek şöyle konuştu:"Her yer inşaat ama yollara bakıyoruz önce yapıyorsun, 6 ay sonra orayı kazıyorsun, bir daha yapıyorsun. Bu milli servet. Bu doğmamış yetimin öksüzün hakkı. Bunlarada dikkat etmek lazım. Fatma hanımın tek başına bunları idare etmesi mümkün değil. Ekibi olması lazım. Seçimlerde yaklaşıyor ama herkes bir yerlere oynuyor. Onun içinde o birlik ve beraberlik görünmüyor. Gaziantep'in aslında kazançlı çıkması lazımdı ama kazançsız çıktı görünüyor. Bir Gaziantepsporumuzu bile elde tutamadık, başkalarına verdik. Bu şehir Gaziantepsporla tanınırdı. O sporu bile biz, elimize yüzümüze bulaştırdık. Takım, işin ehil olmayan insanlara verildi. Birileri birilerini tuttu, işte eski kulüp başkanını bazı milletvekilleri tuttu, kuru çekişmelere takımda heba oldu gitti. Bu sadece bir örnek, ilimizde her konuda çekişmeler yaşanıyor. Bu çekişmelere bir an önce son verilmesi lazım."

BELEDİYE BAŞKANLARI İL BAŞKANINA EMREDEMEZ

-'Çekişmelerin bitmesi için en büyük görev kime düşüyor?' şeklindeki sorumuzu yanıtlayat Kaya şunları dile getirdi:"Ak partinin bir il başkanı var çok değerli, beyefendi bir insan. Ama siyaseti fazla bilmiyor. Nazik bir insan, kendi beyefendiliğinden kimseyi kırmıyor, üzmüyor. Belediye başkanları olsun, bürokraside olsun kimsenin işine karışmadı. Sanayiden gelme çok dürüst, samimi bir adam, siyaseti öyle belliyor. Halbuki siyaset öyle değil. Siyasette karışacaksın. İl başkanımız buna hakim olsa, il başkanının istedikleri doğrultusunda bürokraside atamalar olsaydı kentimiz için daha iyi olurdu. İl başkanının atamalara da hakim olması lazım. İktidar partisinin il başkanıysa Gaziantep'e hakim olması lazım Gaziantep'in tüm sorunlarını bilmesi lazım, tüm daire müdürlerini, bürokrasiyi bilmesi lazım. Bürokrasiye hakim olamazsan, herkes kendi kafasına göre bir iş yaparsa böyle olur. İl başkanı belediye başkanlarına müdahale edecek, çünkü belediye başkanları il başkanlarının altındadır, il başkanları belediye başkanlarına emreder, belediye başkanları il başkanına emredemez."

EYÜP BEY'İN SİYASETİ ÖĞRENMESİ LAZIM

Özkeçeci'den ikinci dönem umutlu olduğunu belirten Kaya, "Sanayici bir abimiz, kardeşimiz ama öbürleri siyasetin kurdu. Tekrar yapacaksa artık bu işi eline alması lazım. Çünkü bu işin vebali var. İl başkanına herkesin tabi olması lazım. Tabi olmayacak bir adamı seçmeyeceksin. İnanıyorumki Eyüp beyde siyaseti öğrenmiştir. Şehir için öğrenmesi lazım. Yüzde 50'nin üzerinde oy alınan bir il, onun içinde çok büyük vebali var, çok büyükte Gaziantep'in ihtiyaçları var. Çünkü devlet yatırımı olmayan bir il. Biz daha çok yatırım ve hizmet olsun diye bu konularda uyarılarda bulunuyoruz. Hep başkalarının, başka yerdeki insanların atamalarıyla gelenler Gaziantep'in sahibi yokmuş gibi başka boşluk yerleri dolduruyorlar. Ben bu dönemden sonra bu boşlukları Gazianteplilerin doldurmasını bekliyorum. Sayın Ak Parti il başkanına çok büyük görevler düşüyor. Ben bu görevleri yapacağına inanıyorum. İkinci dönem daha farklı bir dönem olur diye düşünüyorum. Gaziantep için bazı şeyler düzene girer diye düşünüyorum" diye konuştu.

SEÇİMLER ERKEN YAPILACAK

BBP'nin kuruluşunun 35. Yılını kutladıklarını, devletten bir kuruş almadan yollarına devam ettiklerini söyleyen Kaya, " BBP bundan sonra hem yasamada, hem yürütmede olacak. Çünkü BBP bu zamana kadar yapılan hem referandumlarda hem sıkıntılı dönemlerde hep kilit noktası oldu 16 Nisanda olduğu gibi. BBP evet dedi evet çıktı. Bundan sonraki seçimlerde BBP kilit konumunda olacak. Onun içinde BBP hangi tarafta olursa o tarafın hem yasamada hem yürütmede iktidar olacağını düşünüyorum. İnşallah milletimiz önümüzdeki dönem BBP'nin nasıl hizmet ettiğini görecek. Teşkilatlarımızla seçimlere hazırlanıyoruz, çalışıyoruz. Seçimler gününde olmayabilir, seçimlerin Haziran ve Temmuz'da yapılacağını söylüyorum, iddia ediyorum. Çünkü bir iki yıl daha hem cumurbaşkanlığı,hem başbakanlık gitmez. Yerel seçimler zamanında yapılabilir ama başkanlık ve parlamento seçimlerinin haziran ve temmuzda yapılacağına inanıyorum. İktidar partisine baktığım zamanda tüm çalışmaların onu gösterdiğini görüyorum. Sahadada bir erken seçim varmış gibi çalışılıyor" dedi.

SİYASETİ UNUTMAMIZ LAZIM

Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçitiğimizi, bu dönemde siyaseti unutmamız gerektiğini belirten Kaya, "Bölücüler hariç tüm siyasi partiler bizim siyasi partilerimizdir. Bayrağımız aynı, vatanımız aynı, aynı dili konuşuyorsak ayrım yapılmasına karşıyız. Aynı kilimin desenleriyiz. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak, ADB değil, dünya gelse bu ülkeden birşey anlayamaz. ama ne zaman birlik beraberliğimizi bozarsak, birilerini ötekileştirirsek, yok sayarsak o zaman kıyamet kopar. 15 Temmuz'da yaşadık. Sağcısıyla solcusuyla herkes birlikte meydanlara çıktı. İşte bugün Afrin operasyonu yine görüyoruzki sağcısıyla, solcusuyla herkes askerlerimize dua ediyor, birşey yapmaya çalışıyor. Kimi bere örüyor, kimisi gıda gönderiyor. Bu süreçte siyaseti unutmamız lazım. Birliğimizi beraberliğimizi korursak Cenabı Allah'ta bizim yanımızda olur, terör belasından kurtuluruz. Yılanın başını ezmeliyiz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR