Gaziantep Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Gaziantep'te göreve başlamasıyla birlikte ilk emri makam şoförüne "Kırmızı ışıkta dur" oldu. Gazetemize konuşan ve "Marka şehrin marka polisleri olmalıdır" diyerek çok önemli mesajlar veren Gülveren, "Kurallara uymayan görevli istemiyorum. Polis acil durumlarda sesli, görüntülü öncelik hakkını kullanır ama normal zamanlarda kırmızı ışıkta duracak. Trafik polisi de işini yapacak. Trafik polisi işini yapsın, bana selam vermesin. 3 dakika 4 dakika evvelden selam verir, müdürün gözüne bakar, 5 dakikada oradan 20 tane araba geçer. Yaralanmayı kazayı önlemiş olsa bana verdiği selamdan daha iyi iş yapmış olur"şeklinde konuştu.

Gazetemize önemli açıklamalar yapan Emniyet Müdürü Elhan Gülveren, daha güvenli, daha huzurlu, yaşanılabilir bir Gaziantep hedefiyle göreve başladığını, marka şehrin marka polisleri olmak için çalışacaklarını söyledi. Gülveren, "Tabi benim adım marka polis demekle marka polis olunmaz, biz çok çalışacağız" dedi. Şoförüne verdiği ilk emirin kırmızı ışıkta durması olduğunu belirten Gülveren, "Kurallara uymayan görevli istemiyorum. Polis acil durumlarda sesli, görüntülü öncelik hakkını kullanır ama normal zamanlarda kırmızı ışıkta duracak. Trafik polisi işini yapsın, bana selam vermesin. 3 dakika 4 dakika evvelden selam verir, müdürün gözüne bakar,oradan 20 tane araba geçer. Yaralanmayı kazayı önlemiş olsa bana verdiği selamdan daha iyi iş yapmış olur. Herkes işini yapacak işinin gereğini yapacak. Başarıda, huzurda mutlulukta o zaman beraberinde gelecektir" dedi.

İNŞALLAH BURADA UZUN KALIRIZ

Geçmişte emniyet müdürlüğü yapanlara teşekkür eden Gülveren, "Benden önce bu şehirde kim bir taşı bir taşın üstüne koyduysa Allah razı olsun. Önceki dönemle ilgili bir sıkıntımız yok, hesaplaşmamız asla olamaz. Bizim buraya geliş amacımız bizden önce yapılanlardan bir adım daha öne gitmek. Bir taş üzerine bir taş daha koymaktadır. Arkadaşlar bir yere kadar getirmişler bizim o getirenlerden bir adım daha öne gitmemiz lazım. Biz devletimizin emirlerine amadeyiz. Sorgulamak gibi bir yetkimiz sorumluluğumuz yok. Lütfettiler emrettiler başladık. İnşallah burada uzun kalırız. Gaziantep'i severek geldim, Antep sevdalısı olarak bu işi yapmaya gönüllüyüm, inşallah giderken güler yüzlü, iyi dostlar edinerek giderim. Arkamda birtakım işler yapmış olarak giderim. Çünkü geldiğim yerlerden ben hep iyi dostluklar, iyi işler yapmış insan olarak döndüm. Mozaiği ne kadar geniş tutarsanız o kadar başarılı olursunuz" dedi.

MARKA ŞEHRİN MARKA POLİSLERİ OLACAĞIZ

Hedefinin en kısa zamanda önceki yapılanlardan daha ileri gitmek, önceki hizmetlerden daha da güvenli bir Antep ortaya çıkarmak olduğunu dile getiren Gülveren, "Amacımız asayiş, güvenlik, terör ve trafik açısından insanların rahat ve huzur içinde yaşaması için gerekenleri yapmak ve insanların yaşam kalitesini yükseltmek. Dünyada Türkiye, Türkiye'de Gaziantep diyorsunuz. Nasıl Gaziantep marka şehirse inşallah bizde marka polis olacağız, bu şehrin marka polisleri olacağız, marka şehrin marka polisleri olacağız. Durduk yerde, benim adım marka polis demekle marka polis olunmaz, biz çok çalışacağız. Bu da sadece benimle olacak şey değil. Ben rütbeli arkadaşlarım, polis memuru arkadaşlarım, burada özellikle basın, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, kaymakamlarımız hep beraber gerçekleştireceğiz. Ne kadar birliktelikle bu işleri yaparsanız, ne kadar iyi ilişkiler içinde bunu yaparsanız o kadar başarılı olursunuz. Yoksa ben burada sırça köşkte oturayım, ondan sonra buradan iki emir vereyim, ne kadar uygulanır ne kadar uygulanmaz belli olmayan, böyle polislik kalmadı" diye konuştu.

İLK EMİRİM KIRMIZI IŞIKTA DURMAKLA İLGİLİ OLDU

Gelir gelmez, Cinderesi, Vatan, Şoför Ali Caddesini gezdiğini, uyuşturucuyla ilgili risk oluşturan yerlere gittiğini anlatan Gülveren, "Benim amacım suç oluşmadan önlenmesi. Yakalama görevim ondan sonra başlıyor. Cezaların iki amacı vardır, biri kişiyi ıslah etmek, ikincisi toplumun huzurunu sağlamak. Herkes hukuka, kanuna, yönetmeliklere uyacak. Şoförüme verdiğim ilk emir, kırmızı ışıkta durmasıyla ilgiliydi. "Sen kırmızı ışıkta duracaksın, sen kurallara uyacaksın" dedim. Kurallara uymayan görevli istemiyorum. Polis acil durumlarda sesli, görüntülü öncelik hakkını kullanır ama normal zamanlarda kırmızı ışıkta duracak. Trafik polisi de işini yapacak. Trafik polisi işini yapsın, bana selam vermesin. 3 dakika 4 dakika evvelden selam verir, müdürün gözüne bakar, 5 dakikada oradan 20 tane araba geçer. Yaralanmayı kazayı önlemiş olsa bana verdiği selamdan daha iyi iş yapmış olur. İşinin gereğini yapmış olur burada herkes işini yapacak işinin gereğini yapacak. Başarıda huzurda mutlulukta o zaman beraberinde gelecektir" dedi.

SUÇ OLMADAN ÖNLEM ALACAĞIZ

'İlk izlenim çok pozitif herşey dünden daha güzel olacak' diyen Gülveren, "Aldığımız çizgiden her şey çok daha güzel olacak. Ben herşeyin çok güzel sunulduğu bir yere gelmeyi hayal etmedim. İnsanın olduğu heryerde sıkıntı vardır. Dünyanın en güvenli ülkesi Amerika İkiz Kuleler vuruldu. Dünyanın en güvenli ülkesi Fransa'ydı olumsuz olaylar yaşandı. Ben buraya isteyerek pozitif enerjiyle geldim. Şu anda durum tesbiti yapıyorum, eksiğimiz var mı, neden eksik, biz o eksikliklerden ders alarak ne tür çözümler üretebilirizin üzerinde çalışıyoruz. Suç olmadan önlem alacak projeler yapacağız, kötü olaylar üzerine senaryomuzu, planlarımızı yapalım inşallah ihtiyaç kalmaz. Hedefimiz hiç suç işlenmemesi. Ana çerçeveyi biz çizeceğiz, ana çerçevenin altındaki alt birimlerle, emniyet müdürlerimiz, şube müdürlerimiz hepimiz aynı yolda, aynı çerçevede, aynı coşkuyla, inançla. Birlikte düzgün çalışarak, birlikte, hukuka kanunlara yönetmeliklere uygun çalışarak başaracağız. Siz istediğiniz kadar iyiyim deyin, iyi olduğunuza vatandaş karar veriyor. Vatandaş bakıyor siz ne kadar güvenlik hizmeti oluşturmuşsunuz ona göre karar veriyor. Ben iyiyim şöyleyim, böyleyin demenin anlamı yok. İnşallah herkes yaptıklarımızı görecek ona göre karar verecek" dedi.

DEVLETE YILDA 4 KATRİLYON KAZANDIRDIM

Trafikle ilgili sorumuz üzerine Gülveren şunları söyledi:"Almanya'da trafikle ilgili bir sunum yapmıştım. Bizdeki sorunlar bu, çözüme yönelik projelerimiz bunlar dedim. Projeleri kısa, orta, uzun vadeli projelerri. Çünkü bazı şeyler toplumsal olgu, kültür gerektiyor. İnsanların emniyet kemeri takması Türkiye'de 10 yılımızı aldı. İnsanlar polis gördüğü zaman takıyor hala. Oysa emniyet kemeri insanın kendi canı için. Bazı şeyleri ikna ederek bazı şeyleri emirle yaptırıyorsunuz. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Tabi trafik açısından her ilin dinamikleri farklı. Ben trafik kökenliyim, 7 yıl trafik daire başkanlığında çalıştım. Trafikte de çok önemli projelere imza attım. Devlete o zaman yaptığım projeyle 4 katrilyon para kazandırdım. Ortadaki para, rüşvet çok ciddi sıkıntılar vardı, o projeyle devlet hem yılda 4 katrilyon para kazandı, hem de ortadaki aracıların, kötü niyetli insanların rüşvetle yapacağı işleri otomatikman ortadan kaldırdık. Herşeyin bilgisayar üzerinden yapılmasını ortaya çıkardık. Trafikle ilgili de belediye başkanımızla, daire başkanlıkları, şube müdürlükleriyle koordinasyon halinde çalışacağız. İyi planlama yapmak lazım. Trafikte altyapı,denetim, eğitim önemli. Belediye başkanının da trafiğinin çözümüne yönelik çok ciddi iradesi var. Trafiği rahatlatıcı çalışmalar yapılacak."

İLK UYGULAMA PARKLARDA BAŞLADI

Asayiş yönünden durum tespiti yaptıklarını söyleyen Gülveren, parklar üzerinde uygulama başlattıklarını belirtti. Gülveren, "Parklarda insanlar eşiyle çocuğuyla hanımıyla ne kadar rahat olabilirse şehir o kadar güvenlidir ve sizde o derece başarılısınız demektir. İnsanların toplu olarak bulunabileceği yerlerde parklar gibi yeni bir uygulama başlattık. Parklardan sonra, ortak alanlar örneğin AVM'ler, umuma açık yerlerde bu uygulamalarımız devam edecek. Masum insanların rahat etmesini sağlayacağız. Marka şehrin marka polisleriyle herkesin rahat ve huzur içinde yaşayabileceği bir şehir yaratmak hedefimiz" dedi.

Suriyelilerle ilgili sorumuz üzerine Gülveren, "Onlar bizim misafirlerimiz. onlardan ayrışmamız ayrı yarışmamız lüksümüz yok. Şartları en iyi şekilde değerlendireceğiz, devletimizin genel perspektifi o" dedi.

Emniyette 67 polisin görev yerinin değiştiğini de belirterek, "Bu bir bayrak yarışıdır. Değişenler arasında rütbeli de var, emniyet müdürü de var" dedi. Meral KINACILAR, Muharrem TÜRKOĞLU