Ancak belediyelerden talep edilen kulüp sayısındaki kargaşa kafa karıştırdı.. Bu karışıklık da Büyükşehir ve Şahinbey belediyelerinde oldu. Çünkü ASKF faal kulüp olarak 75 kulübü gösterirken, bu kulüplerin sayısının ise gerçekte 57 olduğu, bunun dışında kalan 18 kulüp için alınan malzemelerin niye alındığı ve ne yapıldığı konusunda bir belirsizlik bulunuyor.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kanalıyla şehrimizde ki 55 amatör kulübe dağıtılan malzemelerin dağıtım programına katılan 40 kulübe verildiği, geri kalan kulüplere ise verilmediği ileri sürüldü. Geçen sene hiçbir kurum ve kuruluştan en ufak maddi ve manevi destek alamayan amatör kulüpler, bu sezon dört ayrı yerden malzeme yardımı aldı, ancak faal olmayan kulüplerin malzemelerinin akıbetleri ise belli değil.

DEPOYA MI ATILDI ?

Bu sezon içerisinde Büyükşehir ve Şahinbey Belediyeleri ASKF’den almış oldukları kulüpler listesine göre toplam 75 takıma forma, şort, çorap, eşofman ve ayakkabıdan oluşan malzeme yardımında bulundu. Şehitkamil Belediyesi ise yine 65 kulübe anorak dağıtımı yaptı. Ancak Gaziantep amatör liglerde faaliyette olan bayan takımları da dahil olmak üzere toplam 57 kulüp yer alıyor. Büyükşehir ve Şahinbey Belediyelerinin, isimleri olan fakat faaliyette bulunmayan 18 kulüp adına verilen malzemelerle Şehitkamil Belediyesi tarafından fazladan verilen 8 kulübün anorakları ASKF yetkililerine tutanaklarla teslim edildi ve depoya atıldı.

GENEL MÜDÜRLÜKTEN GELENLER KAYIP

Sezon başlamadan önce Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kanalıyla şehrimizde ki 55 amatör kulübe dağıtılan malzemelerin dağıtım programına katılan 40 kulüp yardımlarını tutanak karşılığı teslim alırken, katılamayan 15 kulübün malzemeleri ise yine ASKF yetkililerine kulüplere teslim edilmek üzere teslim adildi. Birçok kulüp ASKF’ye malzemeyi almak için gittiğinde ise kendilerinde olmadığı iddiasıyla geri çevrildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından teslim edilen malzemelerin ise akıbetleri belli değil.

KİMLER HANGİ AMAÇLA KULLANACAK

Büyükşehir ve Şahinbey Belediyelerinin ASKF’ye fazladan teslim ettiği faaliyette olmayan 18 takım adına teslim alınan malzemeler ve Şehitkamil Belediyesinden alınan 8 kulüp adına teslim alınan anorakları kimler hangi amaçla kullanacak merak ediliyor. Bu malzemeler depolarda çürümeye mi terk edilecek veya bazı yandaşlara mı verilecek bu soru işaretleri akıllarda yer edindi.

BELEDİYELER ZARARA UĞRATILIYOR

Belediyeler amatör spor branşlarına yasalar gereği zorunlu olarak ayni yardım yapmaları gerekiyor ama bu yardımlar yerinde ve amacı doğrultusunda yapılması gerekirken, kendilerine verilen ve faaliyette olmayan kulüpler adına da alınan ekstra yardımlar nedeniyle belediyelerde zarara uğratılıyor.

GAZİANTEP AMATÖR LİGLERİNDE FAALİYETTE OLAN KULÜPLER

BÖLGESELE AMATÖR LİG KULÜPLERİ

Araban Belediyespor

Şehitkamil Beledyespor

BAYAN FUTBOL KULÜPLERİ:

ALGspor

Gazikentspor

Karataşspor

SÜPER AMATÖR LİG KULÜPLERİ

Aktoprakspor

Ankas İstiklalspor

Bozkurtspor

Camcıoğluspor

Demirspor

H.D Kolejspor

İslahiyespor

Nizip Yıldırım

Nizipspor

Sakıcı İnşaat Şenyurtspor

Sanayi Esnafspor

Sercan İnşaatspor

Şahinbeyspor

Üçoklar Demirspor

BİRİNCİ AMATÖR KÜME KULÜPLERİ:

Akkentspor

Atletik Mekikspor

Aydınbabaspor

Esenspor

Gaziantep Gençlerbirliği

Gazispor

Karşıyaka Gençlikspor

Nurdağı Belediyespor

Oğuzeli Belediyespor

Oğuzspor

Özyıldızspor

Çınarlıspor

Akdamar Gençlikspor

Faik Bezekspor

Coşkunspor

Gazikentspor

Gazisaray

Işın Boru Yıldızspor

Kalespor

Nizip Halk Eğitim

Şehitkamil Gençlikpor

Şehreküstüspor

Türk Telekomspor

Yavuzelispor

İKİNCİ AMATÖR KÜME KULÜPLERİ:

Arıl Gençlikspor

Atletik Meydanspor

Bostancı Kartal

Enderun1962

Eriklispor

İstikrar Eğitimspor

Karataşspor

Mertspor

Samspor

Saraygücü

Selçukluspor

Şahinbey Sosyal Yardımlaşma

Tuncer Halı Saha

Zeugmaspor

MUHARREM TÜRKOĞLU