Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, ihracattaki düşüşü değerlendirdi. Nakıboğlu, ihracatımızın kilo olarak, miktar olarak düşmediğini, doların artışından dolayı düşüş olduğunu söyledi. Nakıboğlu, “Petrol fiyatlarının düşüşüne paralel olarak hammaddenin düşüşünden dolayı ihracatımız düşük gözüküyor” dedi.

ELEKTRİK TÜKETİMİNDE ARTIŞ VAR

‘Daha once 2 bin dollar sattığımız malın fiyatı 1500 liraya düştü’ diyen Nakıboğlu, “Yani ihracatımız miktar olarak düşmedi. Doların yükselişinden dolayı sıkıntı var. Elektriğimiz geçen sene Nisan ayında 323 milyon kilovat/saat iken bu yılın Nisan ayında 327 milyon kilovat saat olarak gerçekleşti. Yani geçen seneye göre elektrik tüketiminde 4.5 milyon kilovat saatlik yükseliş var” dedi.

MALIN FİYATI DÜŞTÜ

Petroldeki düşüşe paralel olarak hammadde fiyatının düştüğünü bundan dolayı da ihracatın düştü gibi algılandığını belirten Nakıboğlu, “10 ton mal satıp 20 bin dolar kazanmak var, 10 ton mal satıp 40 bin dolar alma var. Petrol fiyatlarının düşüşüne paralel olarak hammaddenin düşüşünden dolayı ihracatımız düşük gözüküyor. Yani sattığımız malın fiyatı düştü. İhracattada kiloya değil, paraya bakılıyor” diye konuştu.

Meral KINACILAR