Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Ocak ayı olağan meclis toplantısına katılan Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, dünyanın çeşitli ülkelerinde ekonomik krizlerin ve sorunların baş gösterdiğine dikkat çekerek, "Mali disiplini ve dengeleri mutlaka korumalıyız” dedi.

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, yılın ilk olağan meclis toplantısında Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Memiş, Koç ailesine başsağlığı diledi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise tüm platformlarda yardım ve desteklerini görerek birlikte kolektif çalışma fırsatı buldukları Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’e meclis toplantısına katılımından dolayı teşekkür etti. Gaziantep’in tarıma dayalı sanayide son yıllarda önemli bir çıkış ivmesi yakaladığını ve bu potansiyeli kararlılıkla sürdürmek istediklerini vurgulayan Tiryakioğlu, "Yerel yönetimlerimizin ve Milletvekillerimizin de değerli desteklerini gördüğümüz Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi ve Antep fıstığı Lisanslı Depoculuk gibi projelerde artık temel atma aşamasına geldik. Bu projeleri inşallah en kısa süre içerisinde kentimizin hizmetine kazandırmak istiyoruz" dedi.

"MALİ DİSİPLİNİ KORUMALIYIZ"

Ahmet Uzer ise konuşmasında, "Türkiye’de güçlü ve deneyimli bir hükümetin iş başında olmasını ülkemiz adına büyük bir şans ve kazanç olarak görüyorum. Zira, ülkemiz 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan 4 aylık süreçte bile sancılı bir dönem yaşadı. Bugün mal sattığımız ve geliri petrole endeksli birçok ülkede, petrol fiyatlarının düşmesinden kaynaklı ekonomik krizler yaşanmakta. Bunun etkileri maalesef ihracatta kendini hissettiriyor. Petrol geliri olan ülkelere ihracat artık daha da zor bir hal aldı. Bu nedenle ekonomik dengelerimizi ve mali disiplinimizi mutlaka korumalıyız" diye konuştu.

Milletvekili Uzer, terörle mücadelenin aynı ve azim kararlılıkla sürdürüleceğini de sözlerine ekledi. Bülten