Sadece yarım saat yağmur ve dolu, Gaziantep’in makyajını dökmeye yetti. Belediyeler yine tedbir almadıkları için yetersiz kaldı, kentin birçok bölgesinde ulaşım durdu, araçlar yolda kaldı. Kavaklıkta tüm zemin katlardaki daireleri sel bastı. Perilikaya’da bir kadın hayatını kaybetti. Yağmur ile başlayan ve daha sonra yerini doluya bırakan yağış hayatı resmen felç etti.. Logarlar patladı, ev, işyeri ve pasajlar sular altında kaldı. AVM’lerin de nasibini aldığı fırtınada başlayan dolu yağışı ile her yer beyaza büründü. Altgeçitlerin kapandığı yağışta, menfezlerin olmaması ana caddelerde su baskınlarına yol açtı. Altyapı yetersizliğinin bir kez daha gözler önüne serildiği yağışta, hayat kısa bir süre de olsa durdu…

Doluya sokakta yakalananlar kapalı mekanlara girerek korunmaya çalıştı. Yaşamı olumsuz etkileyen yağış sırasında bazı hasarlı kazaların da meydana geldiği bildirildi. İri dolu taneleri araçlarda maddi hasar meydana getirdi. Geçtiğimiz yıl meydana gelen dolu yağışından dolayı büyük zarar gören Gaziantepliler bu sefer araçlarını koruyacakları alanlara geçmeye çalıştı. Aracını trafik içerisinde ilerletemeyen vatandaşlar da yol kenarlarına park ederek yağışın durmasını bekledi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ OLDU

Bir çok semtte elektrik kesintisi olurken, yağışın etkisiyle bazı ağaçların da dalları kırıldı. Araçların yolda mahsur kaldığı yağışta, bazı kavşaklarda trafik ışıklarının yanmaması nedeniyle araçlarından inen vatandaşlar trafiği kendileri yönlendirmeye çalıştı.

YOLLAR GÖL OLDU

Gaziantep'te yağan yağmur sonrası taşan kanalizasyon sularının etkisiyle inanılmaz görüntüler ortaya çıktı. Bir çok yeri su basarken, yollarda oluşan göller ve yarıklar trafiği felç etti. Yoldan nasıl geçeceğini bilemeyen vatandaşlar kimi zaman ayakkabılarını eline alıp yürüdü.

BELEDİYE PASAJI'NI YİNE SU BASTI

Belediye Pasajı bu yağıştan da nasibini aldı. Selden dolayı tavanları çöken pasajda çalışanlar eşyalarını kurtarma çabasına girdi. Pasaj sakinleri her yağmur yağdığında pasajın sular altında kaldığını belirttiler. Pasaj yöneticisi Sabri Koyuncu , pasajın üstündeki sinemada inşaat çalışması olduğundan dolayı pasajı su bastığını söyledi. Koyuncu, "Defalarca belediyeye müraacat ettik ancak bize dönülmedi. Şahinbey Belediye'sinin istimlak ettiği sinema alanı pasaja zarar verdi. Sinemanın inşaatının bir an önce yapılmasını istiyoruz" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT