Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Celal Doğan, HDP'den milletvekili adaylığı için kendisine eleştiri getirenlere seslendi ve "Bana kimse kırılmasın, gücenmesin. Ben hep partilere birşeyler verdim. Yüzde 40 oyu olan partiye gitmedim. Yüzde 2.5 oyu olan bir partiyi merkez parti yapmak için gittim. Makamlar için kendimi değiştirmem. Bana HDP'den aday olacağım için CHP'liler tepki de gösterebilirler. Düşüncelerine saygı duyarım. Ancak İsmet Paşa öldüğünde bu partide değildi. Ecevit öldüğünde CHP''den istifa etmişti. Erdal İnönü CHP'den istifa etmişti. Ben İsmet Paşadan daha mı çok halk partili olacağım?"diye konuştu.

GİTTİĞİN ANTEP, YEDİĞİN PEKMEZ!

Hangi ilden aday gösterileceği henüz netleşmeyen Celal Doğan, "Bana nereden aday ol derlerse oradan olurum. Gaziantep benim memleketim. Kakenin üçü, Antep'in içi demişler. Bir de gittiğin Antep, yediğin pekmez derler. Benim için illa şu il olacak diye bir şey söz konusu değil. Bana Muş'a da git deseler oraya giderim" dedi.

BENİMKİ MAKAM VE MEVKİNİN ÜSTÜNDE BİR MÜCADELE

Makam, mevki, sıfat peşinde olmadığını, bunları yaşadığını dile getiren Celal Doğan, "Türkiye'nin demokratikleşme, barış ve kardeşlik sürecine, hiçbir karşılık gözetmeden katkı sunmak istiyorum. Türkiye'nin bu girdaptan çıkmasında, çorbada benim de tuzum olacaksa, bunu hiçbir karşılık beklemeden katmaya hazırım. Bu anlamda hiçbir talebim yok. Bu bir demokrasi mücadelesidir. Birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşama mücadelesi, makam ve mevkinin üstünde bir mücadeledir." diye konuştu.

MUŞ'A DA GİDERİM

'Ben yer belirlemiyorum, buna partinin genel merkezi karar verecek' diyen Celal Doğan, " Muş'a git derlerse Muş'a da giderim. Yer seçmem. Gaziantep benim kendi memleketim. Dedim ya, yer önemli değil, mevki makam sıfat önemli değil. Benim için proje önemli. Eşit vatandaşız ve bunun hayata geçirilmesi önemli. Bu ülke hepimizin, hepimiz eşit yurttaşlarız" dedi.

İSMET PAŞA'DAN DAHA MI ÇOK HALK PARTİLİYİM?

CHP ile ilgili tek laf etmeyeceğini, saygın bir parti olduğunu belirten Celal Doğan, "Bana kimse kırılmasın, gücenmesin. Ben hep partilere birşeyler verdim. Yüzde 40 oyu olan partiye gitmedim. Yüzde 2.5 oyu olan bir partiyi merkez parti yapmak için gittim. Makamlar için kendimi değiştirmem. Bana HDP'den aday olacağım için CHP'liler tepki de gösterebilirler. Düşüncelerine saygı duyarım. Ancak İsmet Paşa öldüğünde bu partide değildi. Ecevit öldüğünde CHP''den istifa etmişti. Erdal İnönü CHP'den istifa etmişti. Ben İsmet Paşadan daha mı çok halk partili olacağım?" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR